Άρης: Το έχει... ξαναπεράσει

Μάνος Χατζάκης11 Οκτωβρίου 2021

Το ρεκόρ των δύο νικών και δύο ισοπαλιών σε πέντε αγωνιστικές, δεν αφήνει κανένα ικανοποιημένο στο “Κλ. Βικελίδης”. Παρόλα αυτά, ο Αρης έχει περάσει και... χειρότερα από τη στιγμή που επέστρεψε στην Α' εθνική. To Metrosport.gr γυρίζει λίγο πίσω τον χρόνο και παραθέτει τα στοιχεία, που προκύπτουν από τη σύγκριση κάθε σεζόν. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ομάδα στο τέλος πετύχαινε τον στόχο της, δηλαδή την Ευρώπη.

Η επιστροφή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία έγινε την περίοδο 2018-19. Ο Αρης, με τον Πάκο Ερέρα στον πάγκο του, έκανε εντυπωσιακή αρχή, συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς στις πέντε πρώτες στροφές. Η ομάδα του Ισπανού κατέγραψε 4 νίκες (Λαμία εκτός, Λάρισα εντός (Καυτανζόγλειο), Λεβαδειακό (εντός) και Αστέρα Τρίπολης (εντός), γνωρίζοντας μόνο μία ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Πάντως, ο Ερέρα άντεξε στον πάγκο μέχρι τις 4 Νοεμβρίου (η αγωνιστική), όταν και η συνεργασία του διεκόπη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Στο τέλος της χρονιάς, οι Θεσσαλονικείς βγήκαν Ευρώπη, με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους.

Την επόμενη σεζόν (2019-20), ο Αρης έκανε το χειρότερο ξεκίνημα στα τέσσερα τελευταία χρόνια, μαζεύοντας μόλις 5 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές. Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε με Χ επί του ΟΦΗ στο Χαριλάου και ήττα στον Βόλο από τον ΝΠΣ, γεγονός που οδήγησε στο διαζύγιο με τον Παντελίδη. Ο Τόλης Τερζής ανέλαβε και ο Αρης κέρδισε εντός τον Παναθηναϊκό, έφερε ισοπαλία στην Τούμπα και έχασε από την ΑΕΛ πάλι εντός. Ακολούθησε νέα ήττα στο “Κλ. Βικελίδης” από τον Ολυμπιακό, για να αναλάβει ο Μίκαελ Ενινγκ και η ομάδα να φτάσει τελικά στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Η πιο παραγωγική περίοδος ήταν η περσινή, παρά τις αλλαγές στον πάγκο. Ο Αρης άρχισε με νίκη επί της Λαμίας (εντός), αλλά ο αποκλεισμός στην Ευρώπη από την Κόλος Κοβαλίβκα οδήγησε στην απομάκρυνση του Ενινγκ. Με τον Τερζή στον πάγκο, ο Αρης κέρδισε εκτός τον Βόλο, ενώ στην 3η αγωνιστική ανέλαβε ο Ακης Μάντζιος. Ντεμπούτο με εντός ισοπαλία επί του ΠΑΣ και διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού.

Το θέμα στη φετινή χρονιά είναι ότι ο Αρης θα είχε οχτώ βαθμούς, αλλά ο πίνακας λέει μόλις δύο, εξαιτίας της αφαίρεσης βαθμών, γεγονός που προκαλεί αμηχανία. Στα αξιοσημείωτα, πως καμία από τις προηγούμενες σεζόν, ο Αρης δεν ολοκλήρωσε με έναν προπονητή τη χρονιά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.