Άρης: Το 4Χ4 δεν είναι προϋπόθεση αλλά ανάγκη

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2022

Εχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς έπειτα από εννιά αγώνες ο Αρης απέχει αρκετά από του στόχους που έχει οριοθετήσει σε σημείο μάλιστα οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρώτου γύρου να αποτελούν την τελευταία ευκαιρία επιστροφής στην… κανονικότητα και αποφυγής του ολοκληρωτικού εκτροχιασμού.

Κακά τα ψέματα, οι «κίτρινοι» είναι απαραίτητο να πετύχουν το απόλυτο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου για να μην χάσουν επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και δεδομένο του ότι (τουλάχιστον) από τη 2η θέση ήδη απέχουν οκτώ βαθμούς. Θεωρητικά έχουν να διαχειριστούν ευκολότερο πρόγραμμα υποδεχόμενοι τους ΟΦΗ, Λαμία κι έχοντας εκτός έδρας τον Ατρόμητο ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα πιο ισχυρός συγκριτικά με την τελευταία διετία αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος από τροχιά 5αδας πλέον είναι από τους βασικούς υποψηφίους για υποβιβασμό. 

Είναι προφανές δηλαδή ότι όλα θα εξαρτηθούν από τους «κίτρινους». Αν σε επίπεδο συμπαγούς εικόνας και ισορροπίας μεταξύ άμυνας και επίθεσης παρουσιαστούν όπως στη Λεωφόρο – βελτιώνοντας το κομμάτι της δημιουργίας – το πιθανότερο είναι να πλησιάσουν τον στόχο που τέθηκε στις συζητήσεις του Αλαν Πάρντιου με τους ποδοσφαιριστές, δηλαδή, την επίτευξη τεσσάρων νικών. 

Για την ακρίβεια, είναι κάτι που σημείωσε ο Βρετανός ποδοσφαιριστές στη γενική ομιλία του εκτιμώντας ότι θα πρέπει η ομάδα να πάψει να αδικεί τον εαυτό της. Κάπως έτσι εξάλλου θα δημιουργηθούν και οι προϋποθέσεις «αποβολής» της εσωστρέφειας που ήδη παρατηρείται και είναι λογικό λόγω των αγωνιστικών επιδόσεων της ομάδας. Πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος ο πήχης τοποθετήθηκε αρκετά ψηλά σε σχέση με τις πραγματικέ αγωνιστικές δυνατότητες της ομάδας.

Αν οι «κίτρινοι» πετύχουν το 4Χ4 θα ξεπεράσουν (σε επίπεδο βαθμολογικής συγκομιδής) την περσινή ομάδα η οποία στο τέλος του πρώτου γύρου είχε μαζέψει 23 βαθμούς. Αντιθέτως, δεν μπορούν να φτάσουν τους 29 βαθμούς που είχε συγκεντρώσει η ομάδα της σεζόν 2020-21, ενώ το σενάριο συγκέντρωσης των ίδιων βαθμών με αυτούς που είχαν πάρει τη χρονιά 2019-20 (18 βαθμοί) μπορεί να χαρακτηριστεί και καταστροφικό. Γιατί έχει ανέβει το επίπεδο ανταγωνισμού και κυρίως ο ίδιος ο Αρης έδωσε το δικαίωμα σε άλλες ομάδες να θεωρούν ότι μπορούν να μπουν «σφήνα» στην 5αδα που κυριαρχεί στα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.