Άρης: Το 3-5-2 και τα «ίσως» του Άλαν Πάρντιου

Μάνος Χατζάκης04 Δεκεμβρίου 2022

Την περασμένη Τρίτη, η προπόνηση που έγινε στο «Κλ. Βικελίδης» αποτέλεσε αφορμή, ώστε ο Άλαν Πάρντιου να κάνει δοκιμές προσώπων, αλλά και σχηματισμού.

Το 3-5-2 εμφανίστηκε στην καθημερινότητα των «κιτρινόμαυρων» και με το εν λόγω «σύστημα» θα παραταχθεί η ομάδα στο φιλικό με τη Μακάμπι Χάιφα, το οποίο διεξάγεται απόψε.

Στο μυαλό του Άγγλου προπονητή υπήρχε η σκέψη αλλαγών, ωστόσο η προσαρμογή στα νέα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων, τον έκανε να προχωρήσει και στο παρασύνθημα.

Η πρώτη και -βασικότερη ίσως- αιτία σχετίζεται με την κατάσταση του Μαντσίνι, ο οποίος ουσιαστικά είναι εκτός ομάδας. Από την άλλη, μέλλον δεν φαίνεται να υπάρχει και με τον Ιτούρμπε, στον οποίο ο Πάρντιου δεν μπορεί να υπολογίζει και πολύ, λόγω της εικόνας του Παραγουαρού, επομένως δύο wingers βγαίνουν από την εξίσωση του 4-2-3-1.

Στο παραπάνω, μπαίνει -προφανώς- και το θέμα απόκτησης πλάγιων χαφ τον Ιανουάριο, αλλά -έως τότε- ο προπονητής του Άρη πρέπει να βρει άλλους τρόπους καταρτισμού 11άδας.

Το δεύτερο... ίσως του 3-5-2 έχει να κάνει με τα πρόσωπα στην άμυνα. Μπράμπετς και Φαμπιάνο είναι αναντικατάστατοι, έστω και αν ο Τσέχος, πήρε ανάσες στον πάγκο, πριν τη διακοπή του Πρωταθλήματος, αλλά ο Πάρντιου τον έχει... ψηλά σε εκτίμηση. Το ίδιο ισχύει και με τον Φαμπιάνο.

Οι εμφανίσεις όμως του Ενκουλού στο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Καμερούν (και πριν τον τραυματισμό του στον αστράγαλο» έβαλαν τον Βρετανό σε δεύτερες σκέψεις για το πώς θα χωρέσει στην 11άδα και τον Αφρικανό κεντρικό αμυντικό. Και το 3-5-2 του δίνει την ευχέρεια.

Ο τραυματισμός του τώρα, που θεωρείται μακροχρόνιος, διότι υπέστη βαρύ διάστρεμμα, οδηγεί την τεχνική ηγεσία στον Πίρσμαν, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε και με τη λογική ότι μπορεί να παίξει ως στόπερ κι αυτό θα γίνει και σήμερα κόντρα στη Μακάμπι.

Το τρίτο «ίσως» είναι σε συνάρτηση με το δεύτερο. Ο Πάρντιου σκέφτεται να δώσει σε -βάθος χρόνου- περισσότερο ύψος στην άμυνα, γι' αυτό και επεξεργάζεται το 3-5-2, πέρα από το 4-3-3 (ή 4-2-3-1).

Είτε ο Ενκουλού, είτε ο Πίρσμαν είναι σε θέση να «ψηλώσουν» το κέντρο της άμυνας, για να αξιοποιηθούν περισσότερο και ως μονάδες.

Το αποψινό φιλικό θα είναι πιλότος για το κατά πόσο ο εν λόγω σχηματισμός καθιερωθεί ή πάρει ευκαιρία και σε επίσημα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο.

Το γεγονός πάντως είναι ότι ο Πάρντιου το ψάχνει αρκετά, προκειμένου η ομάδα να μην επηρεαστεί από τις πιθανές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και παράλληλα περιμένει τις κινήσεις το μεταγραφικό επίπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.