Άρης: Η λιθουανική Γουλβς με έτος ίδρυσης το... 2022 στο δρόμο του προς το FIBA Europe Cup

Metrosport Team14 Ιουλίου 2022

Το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των προκριματικών του FIBA Europe Cup, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, με τον Άρη να καλείται να περάσει το εμπόδιο της Γουλβς από την Λιθουανία που ιδρύθηκε φέτος το καλοκαίρι.

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο, όμως μία από τις «βαριές φανέλες» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια ομάδα που κυριολεκτικά δεν έχει ιστορία. Συγκεκριμένα, η προσεχώς αντίπαλος του Άρη ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα, παίρνοντας την άδεια της διαλυμένης ΜΚ Ντζούκιγια. H τυπική έδρα της ομάδας είναι το Βίλνιους, όμως λόγω κατασκευών στο γήπεδο, προσωρινά οι αγώνες θα διεξάγονται στο Αλίτους και την Αλίτους Αρένα.

Οι «κιτρινόμαυροι» για να βρεθούν στους ομίλους θα πρέπει να περάσουν από τρεις προκριματικούς γύρους, με τον πρώτο αγώνα να κόντρα στη Γουλβς να διεξάγεται στις 27 Σεπτεμβρίου, δίχως ακόμα να έχουν γίνει γνωστές περεταίρω λεπτομέρειες.

Ο Άρης θα βρει στη συνέχεια στο δρόμο του μια εκ των Κατάγια (Φινλανδία) ή Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), στο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.