Άρης: Τι θα κοιτάξει στην αγορά του χειμώνα;

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2021

Είναι αυτό που λέει και το άσμα… «στα ίδια μέρα θα ξαναβρεθούμε» καθώς όπως συμβαίνει – διαχρονικά πλέον – παραμονές κάθε παζαριού έτσι και τώρα, βασικό αντικείμενο συζήτησης ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη είναι η ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης. 

Αυτή η κουβέντα δεν ακυρώνει το επίπεδο προσφοράς του Αμπουμπακάρ Καμαρά καθώς ο Μαυριτανός κάνει τρομερή δουλειά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, από την άλλη όμως δείχνει αδυναμία ανταπόκρισης στην ευθύνη και στους χώρους που πρέπει να κινείται ένας σέντερ φορ. 

Για την ακρίβεια, δεν συνηθίζει να πατά περιοχή, κινείται περισσότερα στα άκρα ακόμη και σε φάσεις transition παιχνιδιού και γενικώς δεν προσφέρει το εύκολο γκολ το οποίο προφανώς είχαν στον Αρη κατά νου, όταν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε υπέρβαση για την απόκτησή του. 

Τα παραπάνω στοιχεία εύλογα οδηγούν στην απόφαση ενίσχυσης στην κορυφή της επίθεσης, αλλά υπάρχουν και δύο αστερίσκοι. Ο ένας σχετίζεται με τη βασική προϋπόθεση διατήρησης του δικαιώματος πραγματοποίησης μεταγραφών καθώς η απόφαση του CAS παραμένει σε εκκρεμότητα. Προφανέστατα, στον Αρη δεν θα στεναχωρηθούν αν δοθεί νέα παράταση έως και μετά τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. 

Ο δεύτερος αστερίσκος αφορά τον Κριστιάν Λόπεθ. Το χρονοδιάγραμμα ετοιμότητας του Ισπανού προβλέπει να είναι έτοιμος να αγωνιστεί στις αρχές του επόμενου χρόνου. Αυτό είναι το θετικό στοιχείο. 

Κανείς δεν γνωρίζει όμως την κατάστασή του έπειτα από απουσία εννιά μηνών και θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι, αν ο Λόπεθ είχε ανταποκριθεί σ’ αυτό ήθελε ο Αρης, δεν θα παραχωρούταν δανεικός την περασμένη αγωνιστική σεζόν. 

Πέραν του σέντερ φορ που ο Αρης θα αναζητήσει, είναι πολύ πιθανό να κοιτάξει να κάνει κάτι που είχε στο πρόγραμμά του το περασμένο καλοκαίρι αλλά δεν προχώρησε. Την προσθήκη ενός ακόμη επιτελικού μέσου καθώς σ’ αυτή τη θέση ο Φακούντο Μπερτόγλιο είναι απελπιστικά μόνος. Κι αυτό το πρόβλημα ενδέχεται να αναδειχθεί στο διάστημα της απουσίας του Αργεντίνου λόγω της επικείμενης τιμωρίας του καθώς είχε φανεί όταν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. 

Μένει να φανεί αν οι «κίτρινοι» θα κοιτάξουν από τις λίστες παικτών με τους οποίους ασχολήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι (καθώς το συνηθίζουν) ή θα επικεντρώσουν σε άλλους ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.