Άρης: Θα ψάξει... λαβράκια τύπου Εμπακατά

Metrosport Team26 Απριλίου 2022

Η απόφαση έχει ληφθεί και βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του σχεδίου είναι η δικαίωση στο CAS. Εφόσον ο Αρης αποκτήσει τη δυνατότητα ελεύθερων μεταγραφών θα προσπαθήσει να αποκτήσει κι άλλους… Σαλέμ Εμπακατά αναζητώντας ποδοσφαιριστές με ποδοσφαιρική φιλοδοξία και επιλογές value for money.

Από τον περασμένο Γενάρη φάνηκε η κατεύθυνση που θέλει να πάρει ο Αρης στο πλάνο ενίσχυσης της ομάδας. Μέσα από την απόκτηση του Σαλέμ Εμπακατά, ενός ποδοσφαιριστή άγνωστου στο ευρύ κοινό ο οποίος έψαχνε απεγνωσμένα μια επαγγελματική σχέση αλλά κι αυτή του Σέικ Ντουκουρέ του οποίου η περίπτωση είναι διαφορετική διότι αν δεν προέκυπταν οι σοβαροί τραυματισμοί των τελευταίων 2½ χρόνων, το κασέ του θα ήταν τουλάχιστον απαγορευτικό για τους «κίτρινους». Βλέπετε στη Λεγανές οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά υποχρεώθηκε και ο ίδιος να χαμηλώσει τον πήχη των απαιτήσεων σε μια προσπάθεια διάσωσης της καριέρας του.

Αυτό θα ψάξει ο Αρης σε περίπτωση που δικαιωθεί στο CAS είτε με αναστολή εκτέλεσης της ποινής είτε με ολοκληρωτική εξάλειψής της είτε μετατροπής της σε χρηματικό πρόστιμο. Το προσεχές καλοκαίρι θα βγει στην αγορά με την πρόθεση να ψωνίσει φιλοδοξία και πέραν των επιλογών ποιότητας που σίγουρα θα γίνουν, θα προσπαθήσει να βρει παίκτες οι οποίες θα υπηρετούν αυτό που λέμε «value for money». Τρανό παράδειγμα είναι ο Σαλέμ Εμπακατά του οποίου το συμβόλαιο δεν είναι μεγαλύτερο από 80.000 ευρώ αλλά περιλαμβάνει αρκετά bonus τα οποία εφόσον πετύχει σαφέστατα θα αυξηθούν οι απολαβές του. 

Μέχρι πριν από περίπου έναν μήνα μάλλον δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα να τα καταφέρει, πλέον όμως βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι καθώς εντάχθηκε στις βασικές επιλογές του Χερμάν Μπούργος έχοντας «εκτοπίσει» τον Ντάνιελ Σούντγκρεν από το δεξί άκρο της άμυνας. Οι «κίτρινοι» θα ψάξουν κι άλλες αντίστοιχες επιλογές καθώς πέραν αυτών υψηλού κόστους που δεν έχουν αποδώσει – με πιο ηχηρά παραδείγματα αυτά των Κώστα Μήτρογλου, Ιζέτ Χαΐροβιτς – είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τα κόστη σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών, γνωρίζοντας ότι το νέο Financial Fair Play θα τους αναγκάσει να το πράξουν…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.