Άρης: Τεστ… ετοιμότητας και ευκαιρίες

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2024

Το εντυπωσιακό σερί των 21 διαδοχικών συμμετοχών στο αρχικό σχήμα και των 1837 αγωνιστικών λεπτών του Λορέν Μορόν θα σταματήσει στο Αγρίνιο, ομοίως και αυτό των 16 διαδοχικών παιχνιδιών του Χουλιάν Κουέστα, παράλληλα όμως ποδοσφαιριστές οι οποίοι προστέθηκαν τον χειμώνα ή ακόμη και αυτοί που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής προβλέπεται να πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Ο Λορέν Μορόν μπήκε για πρώτη φορά στην 11αδα του Αρη στον δεύτερο ευρωπαϊκό αγώνα με την Αραρατ κι εκ τότε δεν βγήκε ποτέ. Γιατί, όχι απλά δεν υπήρχε η σχετική δυνατότητα ελλείψει άλλου φορ αλλά ούτε καν η πολυτέλειά ξεκούρασης του. Κι έτσι, αυτό το εντυπωσιακό σερί θα λάβει τέλος. Το ίδιο ισχύει και για τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος επανήλθε από τον τραυματισμό του στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (στο ντεμπούτο του Ακη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία), μέτρησε 16 σερί παιχνίδια αλλά στο Αγρίνιο δεν θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας λόγω οσφυαλγίας.

Η επένδυση σε παίκτες που αποκτήθηκαν εντός της μεταγραφικής περιόδου του χειμώνα ή ακόμη και σε αυτούς που δεν είχε χρόνο συμμετοχής στους προηγούμενους αγώνες είναι υποχρεωτική. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Σαν τον Λίντσεϊ Ροζ ο οποίος, μέχρι στιγμής, περιορίστηκε μόνο σε… δευτερόλεπτα συμμετοχής ή σαν τον Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος έπαιξε για περίπου 15 αγωνιστικά λεπτά στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. 

Εκεί χρησιμοποιήθηκε στον άξονα, μένει να φανεί ποια θα είναι η τοποθέτησή του απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο Βαλεντίνο Φατόρε επίσης είναι εκ των υποψηφίων για την παροχή ευκαιρίες. Ο Ισπανός αγωνίστηκε μόλις μια φορά – στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο – ως δεύτερος στόπερ και είχε συγκινήσει με την προσπάθειά του. Προφανώς του αξίζει μια ευκαιρία. 

Ο Σέικ Ντουκουρέ πέρασε ένα μικρό διάστημα όπου ήταν εκτός αποστολής. Πλέον η παρουσία του είναι αναγκαία. Κυρίως για τον Ιβοριανό, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να ξεκινά το παιχνίδι, είναι μια… ευκαιρία παραμονής στην ομάδα καθώς στις προηγούμενες εβδομάδες βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου, γι’ αυτό εξάλλου έλαβε και προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού.

Αν λοιπόν η έλλειψη ομοιογένειας αποτελεί το αναπόφευκτο κακό που θα χρειαστεί να διαχειριστεί ο Ακης Μάντζιος, η θέση στο βασικό σχήμα στοιχειοθετεί τη μεγάλη ευκαιρία για κάποιους ποδοσφαιριστές. Στην ίδια συνομοταξία είναι και ο Μανού Γκαρθία αν και ο 25χρονος δεν λογίζεται για το αρχικό σχήμα αλλά υπάρχει η πρόθεση παροχής ενός ημιχρόνου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.