Άρης: Τελευταίο χαρτί με Κάζινς

Βασίλης Βλαχόπουλος02 Νοεμβρίου 2021

Η άφιξη του Αϊζάια Κάζινς στη Θεσσαλονίκη έριξε τους τίτλους τέλους στη συνεργασία του Αρη με τον Ερικ Λόκετ και παράλληλα αποτελεί την τελευταία υποστηρικτική κίνηση των «κίτρινων» με την προσδοκία ότι θα βρουν νίκες και θα αναρριχηθούν στη βαθμολογία.


Η απόφαση αντικατάστασης του Ερικ Λόκετ λήφθηκε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όποτε και χρονολογείται η συμφωνία με τον Αϊζάια Κάζινς. Γι’ αυτό δεν λήφθηκε καν υπόψη η βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα του πρώτου στο πρόσφατο παιχνίδι με το Λαύριο, για τον ίδιο λόγο ο δεύτερος πήρε τα αεροπορικά εισιτήρια στα χέρια από την περασμένη Πέμπτη. 

Ο 27χρονος γκαρντ έφθασε χθες στη Θεσσαλονίκη και δίχως χρονοτριβή, μπήκε απευθείας στο πρόγραμμα των προπονήσεων με την προοπτική να κάνει ντεμπούτο στον εκτός έδρας αγώνα με τον Προμηθέα Πατρών γιατί, πλέον, οι «κίτρινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια διαχωρισμού παιχνιδιών. Πρόκειται για κάτι που ήθελαν να το αποφύγουν, τούτο όμως αποδείχθηκε αναπόφευκτο μέσα από τις δύο εντός έδρας ήττες από Κολοσσό Ρόδου και Λαύριο. Πλέον θα συμπορευτούν με την πίεση και το άγχος του αποτελέσματος, γιατί είναι αναγκασμένοι να βρουν νίκες με την παράλληλη προσδοκία ότι θα τύχουν ίσης μεταχείρισης από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ σε ότι αφορά την τιμωρία.

Η απόφαση αποδέσμευσης του Ερικ Λόκετ (σ. σ. μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε λυθεί το συμβόλαιό του) και προσθήκης του Κάζινς έχει με ξεκάθαρο στόχο τον εμπλουτισμό του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας. Γιατί η φιλοσοφία της ομάδας διαβάστηκε από τους αντιπάλους, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ολιβιέ Χάνλαν από τους 30.3 πόντους που είχε κατά μέσο όρο «γκρεμοτσακίστηκε» στους 12, ούτε επίσης το ότι ο Αντονι Κάουαν Τζούνιορ δεν κατάφερε να πάρει περισσότερες από οκτώ προσπάθειες στους τελευταίους δύο αγώνες. Ο Γιάννης Καστρίτης έκρινε ότι ήταν αναγκαία η προσθήκη ενός παίκτη με αμυντικά χαρίσματα, ο οποίος ως ένα βαθμό θα αποδεσμεύσει τους Χάνλαν, Κάουαν και θα δημιουργήσει έναν τρόπο πόλο στην περιφέρεια. Κι αυτή η απόφαση συνδυάστηκε με την ταυτόχρονη προσθήκη του Τζέιμς Κέλι με τη λογική ότι ο 28χρονος σέντερ θα δώσει παιχνίδι στη ρακέτα και θα δημιουργεί από… μέσα προς τα έξω, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει ο Αρης. Γι’ αυτό εξάλλου, αν και ανέτοιμος, ρίχθηκε κατευθείαν στην «πυρά» στον αγώνα με το Λαύριο.

 Εκτιμάται ότι μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των προπονήσεων της εβδομάδας, θα ανεβάσει το επίπεδο ετοιμότητάς του στο παιχνίδι με τον Προμηθέα και θα φτάσει εκεί που θέλει στον αγώνα που έχει «σημαδέψει» ο Άρης, αυτόν απέναντι στον Ηρακλή στο Nick Galis Hall.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.