Άρης: Τα ζευγάρια, η ισορροπία και οι τελικές επιλογές του Άκη Μάντζιου για τον τελικό

Μάνος Χατζάκης08 Απριλίου 2024

Τα βαθμολογικά αδιάφορα Play Off για τον Άρη μπορούν να αποτελέσουν πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου η τεχνική ηγεσία να κάνει τη διαχείριση που εκείνη θέλει, από τη στιγμή που το Κύπελλο είναι ο μοναδικός -και μεγαλύτερος- στόχος της σεζόν, έχοντας διπλή σημασία. Το τρόπαιο και την έξοδο στην Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα, ο Άρης είναι πολύ μακριά από την 4η θέση, καθώς απέχει 15 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των Play Off, τα οποία όμως ενδεχομένως να εξελιχθούν σε πολύ χρήσιμα παιχνίδια, από τη στιγμή που το αποφασίσει ο Άκης Μάντζιος.

Εξυπακούεται πως ο Άρης δεν χρειάζεται να μπει καν στη διαδικασία να ασχοληθεί με το τι πρόκειται να συμβεί στις παραπάνω θέσεις, όση πίεση κι αν έχουν οι αντίπαλοι.

Το θέμα είναι πώς θα χρησιμοποιήσει ο ίδιος -αγωνιστικά- τη διαδικασία των Play Off.

Το θέμα είναι, επίσης, πως ο προπονητής του σκοπεύει να διαχειριστεί το υλικό του, όσο πλησιάζουμε στην (άγνωστη) ημερομηνία του τελικού.

Από τον Ιανουάριο ακόμη, ο Μάντζιος έκανε από λίγες αλλαγές μέχρι και εκτεταμένο rotation, βλέποντας παίκτες σε διάφορες θέσεις και δοκιμάζοντας τις αντοχές τους, όπως και την αγωνιστική τους κατάσταση.

Από τα άκρα της άμυνας, ειδικά το αριστερό, που έχει υποστεί πολλές αλλαγές, όπως και λίγα μέτρα παρακάτω, δηλαδή το αντίστοιχο της επίθεσης, μέχρι και τις τριάδες στον άξονα.

Βρισκόμαστε σε χρονικό σημείο, που θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ήρθε η στιγμή να μάθουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ποιος θα είναι ο ρόλος τους έως τον τελικό, παίρνοντας παράλληλα τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Το ίδιο ισχύει και για τα δίδυμα στο κέντρο της άμυνας και τους ακραίους οπισφθοφύλακες και επιθετικούς για την αριστερή πτέρυγα, που έχει υποστεί τις περισσότερες «αλλοιώσεις», ειδικά στον πρώτο γύρο με τους Ζαμόρα, Σαβέριο, Παναγίδη και Μενέντεθ να παίρνουν ρόλο εκεί.

Φεράρι ή Μοντόγια, Σαβέριο ή Ζαμόρα;

Μπράμπετς και Φαμπιάνο ή κάπου... ενδιάμεσα Ροζ;

Ζουλ, Βερστράτε ή Βέλεθ στους αμυντικούς μέσους ή μήπως Νταρίντα; 

Ή ο Τσέχος καλύτερα να παίξει στο «10» και να μείνει στον πάγκο ο Μανού Γκαρθία;

Ερωτήματα που -αργά ή γρήγορα- θα απαντηθούν από τον Άκη Μάντζιο, όσο ο χρόνος κυλά και ο βαθμός ετοιμότητας αρχίζει να παίρνει την ανιούσα. 

Η στιγμή που η τεχνική ηγεσία θα κατασταλάξει στα δίδυμα και τις θέσεις, μάλλον πλησιάζει, αν και τα Play Off δίνουν τη δυνατότητα πειραματισμών. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να συμβαίνει επ' αόριστο.

Όπως είναι το φετινό ρόστερ, ο Μάντζιος έχει επιλογές σε μονάδες και σε σχηματισμούς, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει δείξει τις προτιμήσεις του κι αυτό ισχύει και στα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω.

Απλώς, δεν αφορούν (ακόμη) και τα 11/11.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.