Άρης: Τα βασικά συστατικά της νίκης στο Περιστέρι

Γιώργος Στράντζαλης29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αρης με τη νίκη στο Περιστέρι έδωσε αξία στην επικράτηση επί του Παναθηναϊκού. Έκανε το “δύο στα δύο” και απέβαλλε σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογική πίεση κάτω από την οποία λειτουργούσε μετά το κακό ξεκίνημα. Τα 180+’ αγωνιστικά λεπτά κόντρα σε ΠΑΟ και Ατρόμητο είναι ένα αρκετά καλό δείγμα για να διαπιστώσει κανείς την αλλαγή κλίματος και της αγωνιστικής νοοτροπίας. Να διαπιστώσει ότι πλέον οι Κιτρινόμαυροι έχουν βάλει τις βάσεις για να προχωρήσουν σε ίσιο δρόμο κάνοντας ένα ισχυρό… comeback, επενδύοντας στην αυτοπεποίθηση που παίρνουν από τέτοιες νίκες. Στο Περιστέρι η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε όλα εκείνα τα απαραίτητα αγωνιστικά συστατικά, την αποτελεσματικότητα για να πετύχει τον στόχο της. Είχε και κέρδη σε ατομικό επίπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ως ρόστερ έχει βάθος.…

1

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δουλεύει με περισσότερη ηρεμία και σαφώς πιο καθαρό μυαλό. Οι δύο σερί νίκες απέβαλαν μεγάλο μέρος της πίεσης κάτω από την οποίου λειτούργησε στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος και “καθάρισαν” τον ουρανό από πάνω του, ο οποίος αν μη τι άλλο είχε… μαυρίσει. Ο Άκης Μάντζιος -περί ου ο λόγος – έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, αν όχι το σημαντικότερο, στις δύο νίκες του Αρη. Σωστή διαχείριση υλικού, διάβασμα του παιχνιδιού και στοχευμένες αλλαγές. Ακόμα και στις αναποδιές είχε το καθαρό μυαλό να τις διαχειριστεί χωρίς να αλλάξει την ισορροπία της ομάδας του. Είναι φανερό ότι ο φετινός Αρης αρχίζει να γίνεται ξανά η ομάδα του προπονητή, με πολλά από εκείνα τα βασικά στοιχεία που την έκαναν πέρυσι να ξεχωρίσει.

2

O Αρης στο Περιστέρι μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και να έβγαλε αδυναμίες, σε κάθε περίπτωση όμως είχε τα απαραίτητα συστατικά που του έδωσαν μία σημαντική νίκη. Είχε πειθαρχία στο πλάνο του προπονητή, συνοχή και σχέδιο να αντικρούσει ακόμα και τις ατυχίες που συνάντησε. Ηταν σοβαρός, βγάλε μια σιγουριά στις κινήσεις και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση έφερε το αποτέλεσμα. Το βασικό είναι ότι βγήκαν και αυτοματισμοί (έτσι προήλθε το πρώτο γκολ) και συνδυασμοί που δείχνουν ότι μέσα από τα παιχνίδια η ομάδα αποκτά την απαιτούμενη ομοιογένεια.

3

Η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στο Περιστέρι μπορεί ν’ αποτελέσει την αφετηρία της αγωνιστικής επανεκκίνησης του Αργεντινού. Στο γκολ που πέτυχε, και ουσιαστικά κλείδωσε το διπλό, έδειξε ποδοσφαιρική οξυδέρκεια κυνήγησε τη φάση και έκανε τελείωμα που θύμισε τον… παλιό καλό Ματέο στον Αρη. Γενικώς ήταν πολύ δραστήριος και έβγαλε ενέργεια στο παιχνίδι του. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει σταθερότητα και διάρκεια, γιατί παρά τις μεταγραφές που έγιναν ο Αρης θα έχει ανάγκη τις δικές του κινήσεις και τις ενέργειες που μπορούν να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες.

4

Πρώτη συμμετοχή φέτος για τον Γιώργο Δεληζήση, ο οποίος επιβεβαίωσε με την παρουσία του στο β’ ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι γιατί είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας κι ένας αμυντικός που θα δώσει πάντα αυτό που μπορεί. Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και ο τρόπος που ο Ατρόμητος επεδίωξε να “χτυπήσει” ταίριαζε απόλυτα στο κέντρο της άμυνας. Καθάρισε όλες τις ψηλές μπαλιές και του πιστώνεται η αυτοθυσία στη διπλή απόκρουση της μπάλας πάνω στη γραμμή. Προφανώς και δεν έχει την ικανότητα του Φαμπιάνο με την μπάλα στα πόδια, αλλά με την παρουσία του “Δέλη” σε καταστάσεις άμυνας όπως αυτή στο Περιστέρι ο Αρης κερδίζει σε μαχητικότητα και από αέρος.

5

Σε δεύτερο σερί 90άλεπτο, ο Χουλιάν Κουέστα αποδεικνύει γιατί είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες του Κιτρινόμαυρου ρόστερ. Με τον Παναθηναϊκό είχε δύο καίριες αποκρούσες και κράτησε το μηδέν, με τον Ατρόμητος έβγαλε μία σιγουριά και σταθερότητα στις επεμβάσεις του οι οποίες έγιναν σε κρίσιμα χρονικά σημεία.

Μπορεί στην τριετή θητεία του ο Ισπανός τερματοφύλακας να κατηγορήθηκε για τα σοβαρά λάθη στα οποία υπέπεσε, τα περισσότερα σε κρίσιμα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει τις ικανότητες που έχει. Αυτό που χρειάζεται ο Κουέστα τη δεδομένη στιγμή είναι να αντιληφθεί ότι υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.