Άρης: Τα ντέρμπι θέλουν... συνειδητοποιημένους

Μάνος Χατζάκης25 Νοεμβρίου 2021

Δοκιμασία πολλών επιπέδων αποτελεί το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κουβαλούν μόνο την ήττα από τον ΠΑΣ, αλλά κυρίως την εντύπωση ότι, μέχρι στιγμής, δεν πείθουν ούτε, όταν κερδίζουν.

Η ομάδα περνά την ίδια φάση πίεσης, πριν από ντέρμπι, για δεύτερη φορά στο Πρωτάθλημα. Την προηγούμενη, κόντρα στον Παναθηναϊκό, που ήρθε στο Χαριλάου μετά την ήττα από τον Ιωνικό, έβγαλαν προς τα έξω ότι έχουν τις δυνάμεις να τα καταφέρουν.

Γιατί να μη συμβεί και τώρα;

Η όλη κουβέντα περιστρέφεται για το πώς θα καταφέρει ο Ακης Μάντζιος να βάλει στο παιχνίδι περισσότερους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο τους... προβλεπόμενους. Προς το παρόν, ο έλληνας τεχνικός δεν έχει πείσει το σύνολο των παικτών του να παίξουν και για την ομάδα και για τον ίδιο.

«Οι προσωπικότητες μιλούν στα ντέρμπι», όπως λέγεται και, μέχρι στιγμής, οι προσωπικότητες του ρόστερ έχουν προτιμήσει την οδό της... σιωπής.

Το ματς της Τούμπας είναι κάποιας μορφής κριτήριο για τους «σταρ», προκειμένου να πείσουν τους γύρω τους ότι αξίζουν και τα λεφτά που εισπράττουν και να φορούν τη φανέλα, γιατί, έως τώρα, δεν κατάφεραν τίποτα από τα δύο.

Ο Μάντζιος δεν είναι σε θέση να βγάλει λαγούς από το καπέλο του, αλλά οφείλει να είναι σε θέση να επιλέξει τους πιο έτοιμους (σωματικά και πνευματικά) και να τους καθοδηγήσει σωστά στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο Μάντζιος δεν είναι ο τύπος προπονητής που θα ρισκάρει, πολύ δε περισσότερο, όταν «κρίνεται» και ο ίδιος. Οταν, όμως, οι «προσωπικότητες του καλοκαιριού» τού γυρίζουν την πλάτη, τότε οφείλει να κοιτάξει και τις υπόλοιπες του ρόστερ.

Γιατί ο Άρης διαθέτει (ακόμη) παίκτες, που και ντέρμπι έχουν παίξει και εγωϊσμό διαθέτουν και δυνάμεις να κλείσουν στόματα.

Αν το κατανοήσει και ο προπονητής, τότε το κέρδος θα είναι μεγαλύτερο και με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από την Κυριακή.

Υ.Γ: Ο Καμαρά δεν ανήκει, σίγουρα, στην κατηγορία των συνειδητοποιημένων, όπως δεν ανήκουν και οι Ντιαγέ, Ιτούρμπε. Αν έπαιζε ο Μπερτόγλιο, τότε δε θα ήταν διόλου παράξενο, αν ο Μαυριτανός έμενε στον πάγκο.

Υ.Γ.2: Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις προαναφερθέντες ζουν στον δικό τους κόσμο και δεν νιώθουν πού ήρθαν, ούτε τι πρέπει να κάνουν. Σημαντικό το μερίδιο ευθύνη τους, αλλά ποιος βγήκε μπροστά, ώστε να τους ξυπνήσει;

Y.Γ3: Η μεγαλύτερη παρενέργεια της ήττας από τον ΠΑΣ είναι ότι «μπήκε» ο φόβος εντός ομάδας. Οσοι αντέχουν στην πίεση (και οι... σταρ ελέγχονται αν μπορούν), τότε αξίζουν να παίζουν. Συμβόλαιο με τη μονιμότητα στην 11άδα, δεν υπέγραψε κανείς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.