Άρης: Τα ντέρμπι δεν τον φόβισαν ποτέ…

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Νοεμβρίου 2021

Το έλλειμμα αποτελεσματικότητας δεν αλλοιώνει τη γενική εικόνα, αυτή που δείχνει δηλαδή ότι ο Αρης είναι αποτελεσματικός στα μεγάλα εκτός έδρας παιχνίδια αν και θα έπρεπε ο απολογισμός του να ήταν καλύτερος από τις τρεις νίκες και τις ισάριθμες ισοπαλίες σε σύνολο εννιά αγώνων.

Οι «κίτρινοι» γνώρισαν και τρεις ήττες, μερικές εξ’ αυτών προφανώς δεν τους άξιζαν με τελευταία αυτή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας από την ΑΕΚ όπου υπήρξε ένας συνδυασμός αναποτελεσματικότητας στην τελική προσπάθεια με το «χειρουργείο» από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο και την ξεκάθαρη αλλοίωση αποτέλεσμα που παραδέχθηκε μέχρι και ο Αγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Οπως προηγήθηκαν παιχνίδια στα οποία η ομάδα του Ακη Μάντζιου δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την εμφάνισή της, σαν το περσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας όπου προηγήθηκε με 0-2, είχε τη δυνατότητα να γράψει ιστορία με ευρύ σκορ αλλά έφτασε στο σημείο να κινδυνεύσει να φύγει με άδεια χέρια έπειτα από την ισοφάριση (2-2) που δέχθηκε.

Η γενική εικόνα δείχνει ότι αυτά τα παιχνίδια ταιριάζουν περισσότερο στους «κίτρινους» και κυρίως στα χαρακτηριστικά των παικτών τους. Γιατί δεν έχουν να διαχειριστούν παιχνίδι με κλειστές άμυνες, οι χώροι που βρίσκουν στο γήπεδο είναι περισσότεροι κι εκεί μπορούν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα αλλά και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που αποδίδουν. Αυτό το στοιχείο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις τρεις νίκες που πέτυχαν (δύο επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο αλλά και με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο) πέρυσι. Βασικό συμπέρασμα σ’ αυτά τα παιχνίδια είναι ότι όλα εξαρτώνται από την ικανότητά τους στην τελική προσπάθεια καθώς το στατιστικό στοιχείο που αναδεικνύεται μέσα από αυτά τα παιχνίδια είναι οι δέκα τελικές προσπάθειες που είχαν κατά μέσο όρο. Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι μόλις σε τρία παιχνίδια κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Τα τελευταία εννιά ντέρμπι

ΣΕΖΟΝ 2021/2022

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 2-1

ΣΕΖΟΝ 2020-21

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ 0-1

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 0-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-1

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ 1-2

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 2-0

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ 0-0

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.