Άρης: Τα ντέρμπι δεν είναι το «φόρτε» του Πάρντιου

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2023

Ο Αλαν Πάρντιου έχει νιώσει στο πετσί του τις ιδιαιτερότητες των ντέρμπι στην Αγγλία, δίχως όμως να του ξυπνούν ευχάριστες αναμνήσεις. Τα περισσότερα εξ’ αυτών ήταν την εποχή που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Νιουκάσλ όπου παρά τις δύο εντυπωσιακές σεζόν που έκανε με τους «ανθρακωρύχους», στα παραδοσιακά ντέρμπι με τη Σάντερλαντ δεν είχε δα και την καλύτερη εμπειρία. 

Σε σύνολο οκτώ αγώνων μόλις μία φορά έφυγε νικητής από τον πάγκο του, τρεις αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες κι άλλες τέσσερις βρήκαν νικήτριες της «μαυρόγατες». Ένα από τα πιο κλασικά ντέρμπι της Αγγλίας και μάλιστα με σχέσεις μίσους μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων είναι αυτά της Γουέστ Χαμ με τη Μίλγουολ. 

Ο Πάρντιου υπήρξε προπονητής της πρώτης αλλά δεν πανηγύρισε νίκη απέναντι στη μισητή αντίπαλο με απολογισμό μίας ισοπαλίας και δύο ηττών. Κατά τη θητεία του σε Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας (ως προπονητής) δεν αντιμετώπισε τις Πόρτσμουθ, Μπράιτον. Η μισητή αντίπαλος της Κρίσταλ Πάλας είναι η Τσάρλτον και μάλιστα ο Πάρντιου (ως ποδοσφαιριστής) άφησε την πρώτη το 1991 και μετακόμισε στη δεύτερη. Ωστόσο, έπαιξε σε μόλις δύο ντέρμπι από τα οποία βγήκε νικητής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.