Άρης: Τα «κλειδωμένα» αποδυτήρια και το εύκολο γκολ

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Νοεμβρίου 2021

Η σωστή διαχείριση συναισθημάτων και καταστάσεων είναι ιδίωμα των ομάδων που θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι αυτό καλείται να αποδείξει ο Αρης στον Βόλο έπειτα από μια εξαιρετικά έντονη εβδομάδα, πλούσια σε προκλητικές αποφάσεις και ψεύδη.

Είναι η «κοντή» μνήμη που σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να διαθέτει ένας επαγγελματίας του χώρου και για την οποία μίλησε αρκετά ο Ακης Μάντζιος στους ποδοσφαιριστές του στη διάρκεια της εβδομάδας ούτως ώστε να τους κρατήσει μακριά από τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα. 

Ο ίδιος εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος – με δηλώσεις του στα κανάλια Novasports – για την εμπειρία και την εξυπνάδα των παικτών του λέγοντας ότι… «έχουμε αφήσει πίσω μας τον αγώνα με την ΑΕΚ όπου κάνουμε μετά από κάθε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα», στην πράξη όμως αυτό θα αποδειχθεί σε περίπου 24 ώρες, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο. 

«Μια ομάδα που έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο παιχνιδιού της», όπως είπε η οποία προφανώς έχει εμφανίσει ποιότητα και επιθετικά χαρίσματα, η οποία όμως δέχεται εύκολα γκολ και κάπου εδώ βρίσκεται το ζουμί της όλης ιστορίας.

Αν δηλαδή, ο Αρης δεν θα περιοριστεί στη δημιουργία διψήφιο αριθμού ευκαιριών αλλά θα βάλει επιπλέον ουσία στο παιχνίδι του. «Είναι κάτι που μας προβληματίζει, το ίδιο φαινόμενο είχαμε και πέρυσι», είπε. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως συνηθίζει κάτι εβδομάδα, προχώρησε και πάλι σε προσωπικές συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές με την απαίτηση να γίνουν πιο ουσιαστικοί είτε πρόκειται για την τελική προσπάθεια είτε την τελική πάσα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις της προσπάθειας. 

Κι αυτό το πρόβλημα δεν αγγίζει μόνο τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ασχέτως του ότι είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, αλλά το σύνολο της μεσοεπιθετικής γραμμής η οποία δεν θα αλλάξει.

Το τελευταίο σχετίζεται με την 11αδα που βρίσκεται στο μυαλό του έμπειρου τεχνικού η οποία (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) δεν θα αλλάξει σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει το σενάριο επιστροφής του Λούκας Σάσα στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς είναι πιο αποτελεσματικός στο ανασταλτικό τομέα από τον Μπαντού Ντιαγέ.

 Δεδομένης δηλαδή της αγωνιστικής λογικής του Βόλου, ο Ακης Μάντζιος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Βραζιλιάνο μέσο καθώς εκτιμά ότι οι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρουν τους ανοιχτούς χώρους και γενικώς ότι η ομάδα του θα έχει ευκαιρίες στο transition παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.