Άρης: Τα εκατομμύρια δεν φέρνουν την ευτυχία

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2021


Παρατάσσοντας συμβόλαια των οποίων η αξία κυμαίνεται από1.7 έως 2.1 εκατομμύρια ευρώ, προφανώς περιμένεις και αντίστοιχη παραγωγικότητα. Μέχρι στιγμής όμως η αγορά ποιότητας στην οποία προχώρησε ο Αρης το περασμένο καλοκαίρι δεν αποσβένεται στο γήπεδο…

Η περίπτωση του προχθεσινού αγώνα στη Λαμία είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές καθώς (εν τέλει) χρειάστηκε αυτή η στημένη φάση και η κεφαλιά του Γιάκουμπ Μπράμπετς για να αποδράσουν οι «κίτρινοι» από τη Λαμία αλλά και από το καθεστώς εσωστρέφειας στο οποίο είναι βουτηγμένοι. Κι όμως, βάσει της επένδυσης που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως των συμβολαίων που έχουν οι ποδοσφαιριστές της επιθετικής γραμμής, δεν δικαιολογείται τόσο χαμηλό επίπεδο παραγωγής. Προσέξτε, στη ζυγαριά δεν μπαίνει καν η χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν η οποία προσεγγίζεται υποκειμενικά, αναλόγως της ομάδας, των επιτυχιών αυτής και της θέσης του πρωταθλήματος στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Αν για παράδειγμα ληφθεί υπόψη κι αυτός ο παράγοντας, σύμφωνα με την εκτίμηση που Transfermarkt, η αξία των παικτών που πάτησαν στο χορτάρι του γηπέδου της Λαμίας ανέρχεται στο ποσό των 8.000.000 ευρώ!

Αρχή με 1.7 εκατ. ευρώ

Αυτό είναι (λίγο πολύ) το άθροισμα των συμβολαίων των παικτών που ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τη Λαμία όπου το 50% (περίπου) αφορά τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Οι απαιτήσεις από τον Μαυριτανό επιθετικό είναι μεγαλύτερες σε σχέση με αυτά που προσφέρει αν και υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία. Ο 26χρονος ουδέποτε ήταν φορ περιοχής, πάντα ανταποκρινόταν σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού και στον Αρη έχει την υποχρέωση ανταπόκρισης σε ρόλο διαφορετικό από τον συνηθισμένο. Από την τετράδα (Καμαρά, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι) οι «κίτρινοι» πήραν μόλις δύο τελικές προσπάθειες μέχρι το 59ο λεπτό όπου σημειώθηκε η πρώτη παρέμβαση από τον Άκη Μάντζιο με τη χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία αντί του Ντάνιελ Μαντσίνι. Αυτομάτως ανέβηκε και η αξία της επιθετικής γραμμής καθώς ανήλθε 1.9 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το διάστημα η ουσιαστική φάση ήταν μόλις μία, αυτή του Μπρούνο Γκάμα στο 67ο λεπτό όπου ο Γκαραβέλης προέβη στην εκπληκτική απόκρουση παρά το περιορισμένο οπτικό πεδίο.

Τα ρέστα του με 2.2 εκατ.

Αυτό έγινε από το 74ο λεπτό έως και τις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Ακης Μάντζιος σήκωσε από τον πάγκο των Χουάν Ιτούρμπε προσδοκώντας στην κόντρα επίθεση και στην ικανότητα του Παραγουανού στο ανοιχτό γήπεδο. Αντικαθιστώντας τον Μπρούνο Γκάμα, αυτομάτως η αξία της επιθετικής γραμμής ανέβηκε στα 2.1 εκατομμύρια ευρώ. Και πάλι όμως η παραγωγή ήταν περιορισμένη υπό την έννοια, ότι με εξαίρεση τη φάση στις καθυστερήσεις (μετά τη συνεργασία μεταξύ Ματέο Γκαρσία και Χουάν Ιτούρμπε όπου στο σουτ του τελευταίου η μπάλα «σταμάτησε» στο σώμα του Μάνου), τα σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά δεν στάθηκαν αρκετά για τη δημιουργία καταστάσεων μέσα από τις οποίες ο Αρης θα έπρεπε να «κλειδώσει» το παιχνίδι για να αποφύγει τα καρδιοχτύπια των τελευταίων λεπτών.

Αυτό είναι εξάλλου και το μεγάλο πρόβλημά του. Δεν του έχει βγει η αγορά ποιότητας στην επιθετική γραμμή, γεγονός το οποίο αναδεικνύεται μέσα από τον αριθμό των ουσιαστικών ευκαιριών που δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι, ασχέτως του ότι αυτές που έκανε στη Λαμία ήταν συντριπτικά περισσότερες από τις αντίστοιχες με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Κλ. Βικελίδης». Και πάλι όμως, τα δάχτυλα της μιας παλάμης είναι αρκετά για να αποτυπώσουν το σύνολο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.