Άρης: Τα δεδομένα στην υπόθεση του Μανού Γκαρσία

Metrosport Team12 Ιουλίου 2022

Ο Μανού Γκαρσία είναι ο βασικός στόχος του Άρη για την επιθετική γραμμή και το βάρος έχει πέσει στην περίπτωσή του. Για την απόκτησή του, όμως, υπάρχουν κάποια δεδομένα, τα οποία και καταγράφουμε για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα:

- Παρά την ύπαρξη συμβολαίου στη Σπόρτιγκ Χιχόν έως το καλοκαίρι του 2025, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί αυτή τη συνεργασία. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει διαπιστώσει ότι το περιβάλλον δεν τον ευνοεί, καθώς πέρυσι υπήρξαν διαδοχικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, πέραν αυτών σε διοικητικό κομμάτι.

- Η δε νέα κατάσταση δεν είναι υπέρ της παραμονής του παίκτη και στην πραγματικότητα προσανατολίζεται στην πώλησή του με την ελπίδα απόσβεσης της επένδυσης των 4.000.000 ευρώ που είχε δαπανήσει για την αγορά των δικαιωμάτων του. Προφανώς αντιλαμβάνονται οι Ισπανοί ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν δεν ωφελούν στο να εξασφαλίσουν το ποσό που έχουν κατά νου.

- Η πρώτη σκέψη του Άρη ήταν η απόκτησή του υπό τη μορφή δανεισμού καθώς επί τούτου δεν χρειάζεται να δώσει τη συγκατάθεσή της η Σπόρτιγκ Χιχόν. Για την ακρίβεια, στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή υπάρχει όρος ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα επιλογής άλλης ομάδας (πρώτης κατηγορίας) σε κάθε χώρα της Ευρώπης έως τις 15 Ιουλίου με την προϋπόθεση κάλυψης των ετήσιων απολαβών του συμβολαίου του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Ισπανία, οι ετήσιες αποδοχές του Μανού Γκαρσία κυμαίνονται μεταξύ 700.000 – 800.000 ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ο Άρης συμφωνήσει με τον 24χρονο και καλύψει το συμβόλαιό του, η Σπόρτιγκ δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα παρέμβασης.

- Ο Άρης φέρεται να έχει μπει σε διαδικασία επαφών για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη, υπολογίζοντας ότι για τη Σπόρτιγκ Χιχόν αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. Δεν αποκλείεται δηλαδή είτε να γίνει απευθείας αγορά των δικαιωμάτων του Μανού Γκαρσία ή δανεισμός με option αγοράς. Η αίσθηση που επικρατεί στον Άρη για τα θέλω του Ισπανού είναι η διάθεσή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη καθώς ήδη έχει ενημερωθεί για τις κινήσεις της ομάδας αλλά και τους στόχους της. Σε κάθε περίπτωση, οριστική εξέλιξη αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή καθώς μέχρι τότε έχει το δικαίωμα ο παίκτης να παίξει (ως δανεικός) σε όποια ομάδα επιθυμεί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.