Άρης: Τα 4 στοιχήματα της προετοιμασίας

Γιώργος Στράντζαλης23 Ιουνίου 2021

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Από τη στιγμή που εκκρεμεί η απόφαση του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι, στον Αρη είναι αναγκασμένοι να περιμένουν -τουλάχιστον- μέχρι τις 30 Ιουνίου και μετά να προχωρήσουν σε συμφωνίες με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους τους.

Αυτή η αναμονή δυσκολεύει το έργο του Άκη Μάντζιου στο συγκεκριμένο διάστημα της προετοιμασίας, καθώς η ομάδα ανέβηκε στα 3-5 Πηγάδια έχοντας τη μικρότερη αποστολή των τελευταίων ετών, δίχως νέα πρόσωπα και με συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα (βλ. Σάσα, Ροζ, Τζέγκο). Ακόμα κι έτσι όμως, στο ρόστερ υπάρχουν οι βασικές επιλογές και πολύ περισσότερο υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές των οποίων η παρουσία στην προετοιμασία αποτελεί στοίχημα. Τόσο επί προσωπικού, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Πρόκειται για μία κατηγορία παικτών που την περσινή σεζόν -για διάφορους λόγους ο καθένας– δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και η φετινή προετοιμασία είναι η ευκαιρία τους για να βάλουν τις βάσεις ώστε να δώσουν περισσότερα πράγματα φέτος και να βγάλουν την ποιότητα που διαθέτουν. Ας δούμε πιο αναλυτικά τους ποδοσφαιριστές που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε “εσωτερικές μεταγραφές” για τον φετινό Αρη…

Κώστας Μήτρογλου

Είναι ο ποδοσφαιριστής που κεντρίζει το ενδιαφέρον σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας. Λογικό, καθώς η παρουσία του αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στοίχημα για τους Κιτρινόμαυρους. Ενας χαρισματικός επιθετικός, με μεγάλο συμβόλαιο, ο οποίος στο πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στον Αρη δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Στην πρώτη του… κανονική προετοιμασία έπειτα από δύο χρόνια, όμως, είναι φανερό ότι καταβάλει προσπάθεια για το restart στην καριέρα του. Φαίνεται από τον τρόπο που δουλεύει και με τη διάθεση που βγάζει στο γήπεδο, ότι βγάζει εγωισμό και θέλει να μπει στο κλίμα της ομάδας, να αποδείξει ότι έχει να δώσει ακόμη πράγματα. Το ζητούμενο είναι αυτή η προσπάθεια του Μήτρογλου να αποδώσει άμεσα καρπούς και μέσα από την ένταση και τους ρυθμούς της προετοιμασίας να καλύψει το χαμένο έδαφος παρουσιάζοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν του περσινού δεύτερου 6αμήνου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κερδισμένος δεν θα βγει μόνο ο Μήτρογλου, ασφαλώς μπορεί να κερδίσει πολλά (σε αγωνιστικό επίπεδο) και ο Αρης.

Ματέο Γκαρσία

Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα για τον Αρη αποτελεί η παρουσία του Ματέο Γκαρσία στη δεύτερη σερί σεζόν του στην ομάδα. Πέρυσι ο Αργεντινός δεν έκανε προετοιμασία, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί σε ρηχά νερά και μακριά από τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν με την επιστροφή του και με βάση όσων είχαμε δει στην πρώτη του θητεία στους Κιτρινόμαυρους. Η αξία του είναι δεδομένη, όπως και οι ικανότητές του. Δεν μπορεί να ξέχασε την μπάλα που ξέρει. Αυτό βέβαια μένει να το αποδείξει ο ίδιος, με την παρουσία του στην επικείμενη σεζόν στην οποία ο Αρης ποντάρει περισσότερα στον Αργεντινό. Η σεζόν μοιάζει κομβική για τον ίδιο, καθώς θα κληθεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και να συνεισφέρει στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Γενικώς, όμως, υπάρχει η αίσθηση στον Αρη ότι με “γεμάτη” προετοιμασία φέτος μπορεί και να είναι η χρονιά του.

Μπρούνο Φελίπε

Η περσινή σεζόν ήταν πολύ περίεργη για τον Βραζιλιάνο. Στην αρχή της πέρασε κορωνοϊό και δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν ώστε να διεκδικήσει θέση στο πλάνο του Ολυμπιακού. Στον Αρη μπήκε γρήγορα, αλλά δεν συνέβαλε στην προσπάθεια της περαιτέρω ενίσχυσης του ρόστερ που επιχειρήθηκε τον χειμώνα. Δεν βρήκε ρόλο και όποτε κλήθηκε να βοηθήσει δεν έδειξε αρκετά πράγματα. Μέσω της διαδικασίας της προετοιμασίας με το υπόλοιπο σύνολο, ο Άκης Μάντζιος προσδοκά και στη δική του αγωνιστική εξέλιξη. Είναι ένα επιθετικό χαφ, που μπορεί να δώσει την επιλογή τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια, σε μία σεζόν που προμηνύεται γεμάτη από υποχρεώσεις και θα χρειαστεί (σχεδόν) όλοι να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

*Στην κατηγορία “στοιχήματα” κάλλιστα μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Λερίν Ντουάρτε. Ή αλλιώς, το μεγάλο ερωτηματικό του Αρη. Ο νέος τραυματισμός του ωστόσο τον αφήνει ξανά αρκετά πίσω.

Γιοχάν Μπεναλουάν

Από τη στιγμή που ο Αρης αποφάσισε την παραμονή του Γαλλοτυνήσιου στόπερ στην ομάδα, ο ίδιος οφείλει τη νέα σεζόν να δείξει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως διάστημα προσαρμογής. Υπό την έννοια ότι, ο Μπεναλουάν ήρθε στον Αρη με μηδαμινή συμμετοχή στην τελευταία του χρονιά στη Νότιγχαμ Φόρεστ και αυτή έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού σταδιακά του στοίχισε τη θέση στο βασικό πλάνο. Ξεκίνησε δυναμικά, αλλά πολύ γρήγορα “ξεφούσκωσε” και επιπλέον ο Δεληζήσης αποδείχθηκε πολύ πιο σταθερός και αποτελεσματικός από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση όμως διαθέτει ένα βιογραφικό γεμάτο εμπειρίες και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, είναι έμπειρος και με προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη νέα σεζόν. Φέτος εξάλλου έχει και ο ίδιος ένα κίνητρο παραπάνω, και η αλήθεια είναι ότι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίζεται για να πείσει τον προπονητή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.