Άρης: Στο (καλύτερο) μεταίχμιο της ζωής του

Μάνος Χατζάκης01 Ιανουαρίου 2021

Ο ιστορικός του μέλλοντος κάλλιστα θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για τα όσα συνέβησαν το 2020. Από την “τεσσάρα” επί του ΠΑΟΚ στην αυγή του έτους, μέχρι την πορεία πρωταθλητισμού και το (υποτιθέμενο) σκάνδαλο Σιαμπάνη στη δύση των είκοσι χρόνων του 21ου αιώνα. Ενδιάμεσα συνέβησαν πολλά. Απαγόρευση μεταγραφών, αποκλεισμός από ένα... χωριό της Ουκρανίας και αλυσιδωτές αλλαγές σε επίπεδα στελεχών. Το 2021, όμως, υποδέχεται τους “κιτρινόμαυρους” κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, οι οποίοι θέλουν μόνο να παίζουν ποδόσφαιρο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Η προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη συνεχίζεται από το “Κλ. Βικελίδης” με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη νίκη με 4-2 και stop στο αήττητο 51 αγώνων του “δικεφάλου”. Στη σκιά του ντέρμπι, η Θεσσαλονίκη συγκλονίζεται από τη δολοφονία του βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποζατσίσκι, ο οποίος ήρθε στο “Κλ. Βικελίδης”, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Οι “κιτρινόμαυροι” προκρίνονται στα Ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά την επικράτηση επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι και, λίγες μέρες μετά, εξασφαλίζουν την είσοδο στα play off, παρά την ισοπαλία στη Λαμία. Παράλληλα, ξεκινούν οι πρώτες συζητήσεις για την ανανέωση στο συμβόλαιο του Μίκαελ Ενινγκ. Αντιθέτως, σε αδιέξοδο οδηγούνται οι επαφές με τον Φραν Βέλεθ.



ΜΑΡΤΙΟΣ

Η χώρα και ο ποδοσφαιρικός κόσμος (κυριολεκτικά) μπαίνει σε καραντίνα. Οι προπονήσεις σταμάτησαν στα μέσο του μήνα και οι ποδοσφαιριστές προπονούνταν σπίτι τους. Παράλληλα, κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα προς ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι υφίσταται το ban. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η διατήρηση στο ρόστερ, παικτών των οποίων ολοκληρώνονται τα συμβόλαια.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η καθημερινότητα στον Αρη κυλά αργά και η επικαιρότητα είναι... στεγνή. Ο καθένας προσπαθεί να διατηρηθεί σε φόρμα... σπίτι του, τη στιγμή που ουδείς γνωρίζει αν και πότε επαναρχίσει το Πρωτάθλημα. Στην περιορισμένη ειδησεογραφία εξακολουθούν να κυκλοφορούν κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, αλλά ουσία... μηδέν.

ΜΑΪΟΣ

Σαν να μην έφτανε το απαγορευτικό στις μεταγραφές, οι εκκρεμότητες του παρελθόντος εξακολουθούν να ταλανίζουν. Από τη FIFA “σκάνε” οι υποθέσεις των Τζον Ιμπε και Οριόλ Λοθάνο, οι οποίοι κερδίζουν τα χρωστούμενα και η ΠΑΕ αναγκάζεται να προσφύγει στο CAS. Το νομικό τμήμα έχει πολλή δουλειά μπροστά του.



ΙΟΥΝΙΟΣ

Ξεκινούν και πάλι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Πρωτάθλημα, τη στιγμή που ο Αρης “κυνηγά” την επιστροφή Ματέο Γκαρσία, ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη για... βόλτα. Το ban οδηγεί τους Θεσσαλονικείς στην... προσωρινή πώληση Φετφατζίδη στην Αλ Αΐν, ωστόσο η μεταγραφη χαλά και ο ποδοσφαιριστής γυρίζει στην ομάδα.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Αρκετοί παίκτες αποχωρούν καθώς δεν ανανέωσαν για έναν μήνα, λόγω play off. Οι “κιτρινόμαυροι” προσφεύγουν στη FIFA για Ντουρμισάι, ενώ γίνεται και η απίστευτη διαρροή ότι η ΠΑΕ θα αποκτήσει τον Ματέο μέσω... Ολυμπιακού. Στο τέλος του μήνα, το CΑS ήρε προσωρινά το ban, ενώ διακανονίζονται οι οφειλές σε Σιστόν, Ουμπίδες και Πορτίγια.

AYΓΟΥΣΤΟΣ

Η μεταγραφική αναζήτηση αποτελεί προτεραιότητα, μετά την άρση του ban και ήδη προκύπτει συμφωνία με Σάκιτς, Μπερτόγλιο και άλλους... πολλούς. Μέχρι το τέλος του μήνα, οι “κιτρινόμαυροι” συμπληρώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ, ενώ ολοκληρώνουν και την προετοιμασία στα 3-5 Πηγάδια. Χρήσιμη... ήττα στο φιλικό με Σάλκε στην Αυστρία.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Η νέα σεζόν ξεκινά με αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα για το Εuropa League. Η καλή έναρξη στο Πρωτάθλημα, όμως, απορροφά τις αναταράξεις από τις αποχωρήσεις Ένινγκ, Χαριστέα και Τερζή. Νέος τεχνικός ηγέτης αναλαμβάνει ο Ακης Μάντζιος, ο οποίος επιστρέφει στο Χαριλάου, για να καθίσει στην άκρη του “κιτρινόμαυρου πάγκου”.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ξεκίνημα με διπλό επί του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια... κενό, λόγω κορωνοϊού και υποχρεώσεων της εθνικής. Οι “κιτρινόμαυροι” πέφτουν θύματα του Covid-19, με αποτέλεσμα να δώσουν μόλις δύο παιχνίδια. Το σύνολο του Ακη Μάντζιου επικρατεί και του Απόλλωνα Σμύρνης, αγωνιζόμενο στο ουδέτερο των Ιωαννίνων, καθώς το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι... αυξημένο.



ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 
O προτελευταίος μήνας του χρόνου ξεκινά με μεγάλη επί του Αστέρα Τρίπολης, αν και ο Αρης ήταν κατακερματισμένος, εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού. Στη συνέχεια, κερδίζει και τον Παναιτωλικό εκτός έδρας, ενώ σημειώνεται η παρθενική ήττα του -μέχρι τώρα- στο Πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Η Ελλάδα παραμιλά με την πορεία πρωταθλητισμού των “κιτρινόμαυρων”.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Αρης ολοκληρώνει τον καλύτερο πρώτο γύρο της ιστορίας του. Δεύτερη θέση, συνεχόμενη κατάρριψη και επιδόσεις πέρα από κάθε προσδοκία. Το μόνο... φάλτσο στη δύση του 2020, η υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη. Στο τέλος του χρόνου ανοίγει ξανά το κεφάλαιο Σάσα, όσον αφορά την ανανέωση συμβολαίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.