Άρης - Στο χρονοντούλαπο των Play - Off: Από τα «όργια» του Χαβίτο στο μεγάλο διπλό επί του Παναθηναϊκού

Metrosport Team13 Μαρτίου 2022

Ο δρόμος της δικαιοσύνης άνοιξε και τον δρόμο για τα play – off για τον Άρη, ο οποίος με ανεβασμένη ψυχολογία μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα κοιτώντας… ψηλά και θέλοντας να αφήσει πίσω του ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με στόχο να εξασφαλίσει σίγουρα ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το σύνολο του Χερμάν Μπούργος θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε καθώς η κλήρωση του μίνι πρωταθλήματος τον φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό, θέλοντας να επαναλάβει την εμφάνιση της περασμένης Κυριακής προσδοκώντας και σε ένα καλό αποτέλεσμα. Το Metrosport.gr έψαξε και βρήκε το τι κάνει ο Άρης όταν αγωνίζεται στο μίνι πρωτάθλημα που μπορεί να του εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και σας το παρουσιάζει.

Σεζόν 2007-08

Η σεζόν 2007 -08 είναι η πρώτη που η διαδικασία των Play – Off μπαίνει στην ποδοσφαιρική ζωή των Ελλήνων. Σε αυτή την πρώτη γνωριμία δεν παίζει ο πρωταθλητής , κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, αλλά συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από την 2η έως και την 5η θέση.

Η πρώτη παρουσία των «κιτρινόμαυρων» σε αυτή τη διαδικασία είχε μια ιδιαιτερότητα καθώς η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα ερχόταν μέσα από τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Άρης ως φιναλίστ του θεσμού θα περνούσε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Η βαθμολογία
Το μεγάλο παιχνίδι

Το παιχνίδι που έκανε τη διαφορά ήταν η ευρεία νίκη επί της ΑΕΚ καθώς οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 4-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της «Ένωσης», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χαβίτο που σημείωσε δύο γκολ.

Σεζόν 2009 – 10

Ο Άρης μετά από έναν χρόνο απουσίας επιστρέφει εκ νέου στο μίνι πρωτάθλημα των play – off, έχοντας τερματίσει στην κανονική περίοδο στην 5η θέση της βαθμολογίας και έχει ως αντιπάλους του τον Ολυμπιακό , τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να έχει κατακτήσει τον τίτλο.

Εκείνη την χρονιά ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στην τελική βαθμολογία και 1ος στα play – off, ενώ ο Άρης είδε την ΑΕΚ να παίρνει την 3η θέση με έναν βαθμό περισσότερο. Οι «κιτρινόμαυροι» ωστόσο κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους στην ισοβαθμία τον Ολυμπιακό με 8 βαθμούς και εξασφάλισαν μία θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς και ειδικότερα στο νεοσύστατο , Europa League.

Η βαθμολογία
Το μεγάλο παιχνίδι

Δύο είναι οι αναμετρήσεις που τραβούν την προσοχή σε αυτή τη χρονιά, η πρώτη είναι η πρεμιέρα του θεσμού όταν ο Άρης επικράτησε με 2-0 επί του Ολυμπιακού και η δεύτερη το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου οι ποδοσφαιριστές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, επικράτησαν του Δικεφάλου με 3-2.

Σεζόν 2018-19

Ο Άρης επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο υπάρχει διαφοροποίηση από τα προηγούμενα έτη και τα play – off δεν υφίστανται πλέον, έτσι οι «κιτρινόμαυροι» παίρνουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League χωρίς να μπουν σε αυτή τη διαδικασία έχοντας τερματίσει 5οι στην κανονική διάρκεια με 49 βαθμούς.

Σεζόν 19-20

Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 τα Play – Off επιστρέφουν για τις ομάδες με τη διαφοροποίηση ωστόσο πως συμμετέχουν σε αυτά και οι πρωταθλητές, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα έτη.

Οι παίκτες του Μίκαελ Ένινγκ που είχε τότε τα ηνία της ομάδας πήραν δύο νίκες απέναντι στον ΟΦΗ, αφήνοντας πίσω τους την Κρητική ομάδα και έκανε έτσι τσεκ – ιν στο Europa League.

Η Βαθμολογία
Το μεγάλο παιχνίδι

Σε ένα μίνι τουρνουά που ο Άρης πήρε μόνο δύο νίκες είναι δύσκολο να διαλέξεις το παιχνίδι που έκανε τη διαφορά, επιλέγοντας έτσι το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΟΦΗ και τη νίκη με 3-1.

Σεζόν 2020-21

Ο Άρης πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του , τερματίζοντας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη 2η θέση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου στο μίνι πρωτάθλημα έχασαν έδαφος, τερματίζοντας τελικώς στην 3η θέση με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται τρεις βαθμούς πιο πάνω (64 έναντι 61). Οι ποδοσφαιριστές του Έλληνα τεχνικού εξαργύρωσαν ωστόσο αυτή την εξαιρετική πορεία συμμετέχοντας στα προκριματικά του Europa Conference League και ειδικότερα στον Β προκριματικό του γύρο.

Η Βαθμολογία
Το μεγάλο παιχνίδι

Η χρονιά του Άρη στα play – off είχε σημαντικές νίκες όπως αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό στην εκτός έδρας δοκιμασία των «κιτρινόμαυρων» οι οποίοι επικράτησαν των «Πράσινων» με 1-2 στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου πρώτα ο Δημήτρης Μάνος και έπειτα ο Ματέο Γκαρσία ανέτρεψαν το εις βάρος του Άρη 1-0.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.