Άρης: Στη Λαμία με... Μπαντού

Μάνος Χατζάκης16 Οκτωβρίου 2021

Προβάδισμα να ξεκινήσει ως παρτενέρ του Σάσα στον άξονα, αποκτά ο Μπαντού Ντιαγέ στον αγώνα του Άρη με την Λαμία. Ο Σενεγαλέζος ετοιμάζεται να μετακινηθεί στο «6» και να αφήσει εκτός τον Τζέγκο. Προοπτική, η οποία έχει διπλή ανάγνωση και την οποία αναλύουμε παρακάτω. Ο Ακης Μάντζιος θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα και ο άξονας δεν μένει ανεπηρέαστος. 

Κατ' αρχάς, ο έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται στην επιστροφή του Μπερτόγλιο ως οργανωτή, καθώς κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του μετά τον τραυματισμό του. Αυτομάτως, λοιπόν, ο Ντιαγέ, ο οποίος ήταν «δεκάρι» στα τελευταία παιχνίδια, μετατοπίζεται πιο πίσω και... εκτοπίζει τον Τζέγκο. Ο Αυστραλός ταλαιπωρήθηκε αρκετά, κάνοντας χιλιάδες χιλιόμετρα στον αέρα, προκειμένου να βρεθεί στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας. 

Ο χαφ των «κιτρινόμαυρων» μετέβη στην πατρίδα του από την Ελλάδα, πήγε στην Ιαπωνία, όπου και έπαιξε στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και επέστρεψε στη χώρα μας, για να ενσωματωθεί στον Αρη. Η κόπωση και το γεγονός ότι έχασε προπονήσεις τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες είναι ικανοί παράγοντες, ώστε ο Μάντζιος να τον αφήσει στον πάγκο και να δώσει -και πάλι- την ευκαιρία στον Ντιαγέ να δείξει «πράγματα» στη θέση «6», παρά το γεγονός ότι δεν είναι η φυσική του, όπως έχουμε σημειώσει σε ρεπορτάζ.

Ο Αφρικανός χαφ όμως έχει έναν ακόμη λόγο να προτιμηθεί από τον Τζέγκο. Διαθέτει πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά και η τεχνική ηγεσία εκτιμά ότι θα χρειαστούν στην αναμέτρηση της Λαμίας. Ο Ντιαγέ είναι πιο γρήγορος με την μπάλα στα πόδια από τον Τζέγκο, «έχει» την πάσα και παράλληλα παίζει με περισσότερη δύναμη, στοιχείο για το οποίο δεν φημίζεται ο συμπαίκτης του. 

Και επειδή ο αγώνας της Δευτέρας θα πάει στη... δύναμη, ο Μάντζιος πιστεύει ότι ο Μπαντού μπορεί την προσφέρει στην 11άδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.