Άρης στα «θέλω» του Μίκαελ Ένινγκ

Γιώργος Στράντζαλης31 Μαρτίου 2020

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει θέσει τα πάντα σε καραντίνα, αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει (σε μεγάλο βαθμό) το “χτίσιμο” του Άρη για τη νέα σεζόν. Ο Άγγελος Χαριστέας μαζί με τον Μίκαελ Ένινγκ έχουν σηκώσει μανίκια και παρά τα εμπόδια στην καθημερινότητα, σχεδιάζουν από κοινού την επόμενη μέρα.

Η παρουσία του Γερμανού τεχνικού έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς μπορεί η περίπτωσή του να μην έχει ξεκαθαρίσει, λειτουργεί όμως ως προπονητής του Άρη. Συμμετέχει κανονικά στο πλάνο σχεδιασμού του ρόστερ, κάτι το οποίο δείχνει και τις προθέσεις τόσο του ίδιου όσο και των κιτρινόμαυρων. Προ κορωνοϊού άλλωστε είχε προκύψει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο και με τον Θόδωρο Καρυπίδη, ωστόσο η γρήγορη εξάπλωση του φονικού ιού, το γεγονός ότι η χώρα μπήκε άμεσα σε καραντίνα, άφησε στη μέση και το θέμα προπονητή στον Άρη.

Αν κρίνουμε, όμως, από το το πως κινείται ο Ένινγκ και τον βασικό ρόλο που έχει στον σχεδιασμό, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι η παραμονή του είναι μία τυπική διαδικασία. Συνεπώς, ο νέος Άρης θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα δικά του “θέλω”. Αυτό προκύπτει και από την απόφαση που έχει ληφθεί αναφορικά με το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Ο Γερμανός δεν σκοπεύει να διατηρήσει το 4-4-2, θα αλλάξει γενικώς την αγωνιστική φιλοσοφία του Άρη και θα πάει σε σχήμα με έναν επιθετικό στην κορυφή, οπότε από μόνο του αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το ήδη υπάρχον υλικό.

Σε πρώτη φάση πάντως οι κιτρινόμαυροι ζυγίζουν τα δεδομένα κάθε παίκτη από το υπάρχον ρόστερ, είτε με συμβόλαιο, είτε χωρίς συμβόλαιο μετά τις 30 Ιουνίου. Ο Ένινγκ ήδη έχει ενημερώσει τον Χαριστέα για τον βασικό κορμό ποδοσφαιριστών που επιθυμεί να έχει και έκανε τις εισηγήσεις του σχετικά με το μέτωπο των ανανεώσεων-αποδεσμεύσεων. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται focus σε παίκτες που ενδιαφέρουν από το εξωτερικό αλλά και από την εγχώρια αγορά, προκειμένου όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση να έχουν έτοιμο το μεταγραφικό τους πλάνο. Ένα πλάνο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι αφενός ταιριάζουν στην ομάδα και την αγωνιστική της φιλοσοφία, αφετέρου είναι μέσα στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού που έχει αποφασίσει η εταιρία. Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν έχει γίνει η παραμικρή «τελεσίδικη» ενέργεια – ακόμα και στο θέμα προπονητή – οπότε όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν εκτονωθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό και επιστρέψει η… κανονικότητα στη χώρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.