Άρης: Σκέψεις για αποχώρηση από το FIBA Europe Cup

Βασίλης Βλαχόπουλος09 Ιουλίου 2022

Συνέβη και αυτό. Η ομάδα που είχε εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του BCL αλλά την έχασε με δική της ευθύνη γιατί δεν έστειλε τη δήλωση συμμετοχής εντός χρονικών περιθωρίων δεν έχει θέση ούτε στους ομίλους του FIBA Europe Cup καθώς τοποθετήθηκε στην προκριματική φάση, γεγονός που βάζει σε κίνδυνο τον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Η FIBA ανακοίνωσε χθες τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Europe Cup της επόμενης περιόδου βάζοντας απευθείας στους ομίλους συλλόγους όπως οι Μαλίν (Βέλγιο), Μπαλκάν (Βουλγαρία), Χρόνινγκεν (Ολλανδία), Πόρτο (Πορτογαλία) και Οραντέα (Ρουμανία) και ο Άρης είναι στην προκριματική φάση και για την ακρίβεια στο POT 4 με τις Κραϊόβα (Ρουμανία), Σλουπσκ (Πολωνία), Γκέτινγκεν (Γερμανία). Κατά πάσα πιθανότητα η FIBA αποφάσισε βάσει του ranking και του ότι οι «κίτρινοι» απέχουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στην τελευταία πενταετία, αλλά δεν γίνεται να μη λογάριασε τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους. 

Οι αποφάσεις της διοργανώτρια αρχής έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία και πλέον βάζουν σε σκέψεις τους «κίτρινους» αναφορικά με τη συμμετοχή τους. Αναμφίβολα αποτελεί ισχυρό χτύπημα στην υστεροφημία του συλλόγου και φυσικά είναι μεγάλη η ευθύνη της διοίκησης της ΚΑΕ γιατί αυτός είναι ο ρόλος της. Να είχε διασφαλίσει ότι έστω στην υποδεέστερη διοργάνωση της FIBA θα είχε η ομάδα θέση στους ομίλους. Σε επίπεδο ευρωπαϊκής συμμετοχής φέτος ο Αρης «κατάφερε» να χάσει τη θέση στους ομίλους του BCL και να μπει στα προκριματικά του Europe Cup όπου από τις 22 ομάδες οι τέσσερις εξασφαλίζουν εισιτήριο στους ομίλους! Πρόκειται για… ήττα. Ο Αρης είναι στο ίδιο POT με τις Κραϊόβα (Ρουμανία), Σλουπσκ (Πολωνία), Γκέτινγκεν (Γερμανία) και διασταυρώνεται με ακόμη δύο όπου το σύνολο των ομάδων δεν έχουν να επιδείξουν το παραμικρό στην Ευρώπη.

Βέβαια, υπάρχουν και τα… παρελκόμενα της απώλειας της θέσης στους ομίλους του Europe Cup όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο αλλαγής του μεταγραφικού σχεδιασμού. Στις συζητήσεις που γίνονται οι «κίτρινοι» κατέθεταν ως δεδομένη τη συμμετοχή στους ομίλους του FIBA Europe Cup, πλέον όμως δεν έχουν τίποτε στα χέρια τους. Αυτή η εξέλιξη ενόχλησε τον Γιάννη Καστρίτη γιατί νιώθει εκτεθειμένος στους παίκτες με τους οποίους συζήτησε όπου χρησιμοποίησε τη δεδομένη ευρωπαϊκή συμμετοχή ως διαπραγματευτικό όπλο. Τώρα ξέρει ότι θα εισπράξει αρνητικές απαντήσεις ή τουλάχιστον, δεν θα είναι εύκολο να πείσει παίκτες να έρθουν με χαμηλά συμβόλαια γιατί η Ευρώπη ήταν το δέλεαρ που έριχνε στο τραπέζι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.