Άρης: Σίγουρα ένας στόπερ, μπορεί και δεύτερος

Μάνος Χατζάκης24 Μαΐου 2021

Ειλημμένη είναι η απόφαση στον Αρη για την απόκτηση βασικού στόπερ, ο οποίος θα αποτελέσει, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, παρτενέρ του Λίντσεϊ Ροζ. Οι προδιαγραφές έχουν τεθεί και είναι υψηλές, ωστόσο το ρόστερ μετρά ήδη αρκετούς κεντρικούς αμυντικούς, χωρίς να αποκλείεται και απόκτηση δεύτερη προσθήκη.

Οι διεργασίες για την επιλογή ενδεκαδάτου σέντερ μπακ γίνονται, εβδομάδες τώρα, όπως είχαμε μεταφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ. Οι προδιαγραφές έχουν τεθεί, οι προτάσεις είναι πολλές και οι “κιτρινόμαυροι” εξετάζουν “καλές” και δυνατές περιπτώσεις. Ο ιδανικός υποψήφιος, λοιπόν, πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Οπως να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, να έχει σωστές τοποθετήσεις και να μπορεί να προωθεί την μπάλα στους μέσους. Κοινώς να ξέρει... ποδόσφαιρο και να μην περιορίζεται μόνο στην απομάκρυνση της μπάλας, όταν εκείνη φτάνει στα πόδια του.

Οι παρόντες και οι εναλλακτικοί

Εκτός του Ροζ, ο οποίος έχει συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν, οι Θεσσαλονικείς υπολογίζουν και στον Μπεναλουάν ως back up. Παράλληλα, δεδομένη (αν και δεν υπήρξε νεότερη εξέλιξη) θεωρείται και η επέκταση του συμβολαίου στον Δεληζήση για τον επόμενο χρόνο. Ο "Δέλη" δεν προορίζεται ως κύρια επιλογή, ωστόσο η προσφορά του και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι κάποια από τα στοιχεία, τα οποία δεν περνούν απαρατήρητα. Ο Δεληζήσης είναι χρήσιμος κι αυτό δεν αλλάζει.

Τυπικά, ανήκει στην ομάδα και ο Ντάκοβιτς, ο οποίος ή θα πωληθεί ή θα λύσει το συμβόλαιό του. Ο Κροάτης θεωρείται αργός και ότι δεν ταιριάζει στο στυλ των "κιτρινόμαυρων", γι' αυτό και δεν θα βρει θέση στο ρόστερ, όσο καλή σεζόν κι αν έκανε στην Καρταχένα, παίζοντας στη Β' Ισπανίας.

Από εκεί και πέρα, ελεύθερος μένει στο τέλος του επόμενου μήνα και ο Μπαγκαλιάνης. Αν ο νεαρός υπογράψει νέο συμβόλαιο, τότε ο Άρης ίσως και να μην κάνει κίνηση γι' άλλον -πλην του βασικού- στόπερ. Το ερώτημα αφορά στο, αν οι Θεσσαλονικείς, είναι πεπεισμένοι ότι μπορεί ο νεαρός να τους βοηθήσει, καθώς δεν έχει τον απαιτούμενο βαθμό εμπειρίας. Παραμένει, όμως, εξελίξιμος και με όρεξη να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Αν τις πάρει...

Η περίπτωση Κάργα

Πριν μερικές εβδομάδες- έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Γιάννη Κάργα (27 ετών), ο οποίος έκανε καλή χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννενα (23 συμμετοχές, με τις 22 ως βασικός), αν και έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Οι πρώτες συζητήσεις, που έγιναν πριν μερικές εβδομάδες, μεταξύ στελεχών των δύο ομάδων έμειναν στάσιμες, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς θελήσουν να εντάξουν στο δυναμικό τους κι άλλον Έλληνα. Προς το παρόν, πάντως, το θέμα δεν έχει προχωρήσει σε βάθος και απλώς... αιωρείται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.