Άρης: Season Finale στο όριο του απίστευτου

Μάνος Χατζάκης15 Μαΐου 2022

Ο επίλογος είχε φόντο το κατάμεστο «Κλ. Βικελίδης» και το απόλυτο κοντράστ, που μπορεί να ζήσουν φίλαθλοι και παίκτες σε μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Σχεδόν 80 λεπτά ξενερώματος απέναντι στην ΑΕΚ, μέχρι να να έρθουν μαζεμένα τόσα ευχάριστα συναισθήματα, για τα οποία καλά-καλά δεν υπήρχε χρόνος για να συνειδητοποιήσει κανείς τι ακριβώς συνέβαινε.

Τελικά, αυτό που συνέβη ήταν ο Άρης να παραμείνει σε ευρωπαϊκή κλήρωση, τηρώντας το πλάνο του περασμένου καλοκαιριού, έστω κι αν χρειάστηκαν τρία γκολ... θαύματα, μέσα σε περίπου 15 λεπτά. Στο όριο του απίστευτου, αλλά πέρα για πέρα εφικτού.

Η βραδιά του Σαββάτου ανήκει σε όλους, γιατί λιγότερο ή περισσότερο, όλοι είχαν μερίδιο στο τελικό αποτέλεσμα, που κρατά την ομάδα και την εταιρεία σε σταθερή τροχιά.

Πολλά από τα... φυσικά πρόσωπα, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στο Χαριλάου και πλέον το επόμενο ζητούμενο δεν είναι άλλο από την αναπλήρωση και τον σχεδιασμό.

Ο Σάκιτς αποχαιρέτησε πριν το παιχνίδι, ο Μπερτόγλιο μετά το παιχνίδι, ο Κουέστα έδειξε ότι «ένιωσε» τέσσερα χρόνια γεμάτα Άρη, ενώ είναι κι άλλοι που θα φύγουν κι ας έχουν σε ισχύ συμβόλαιο με την ΠΑΕ. Ο Μαντσίνι, ο Ντιαγέ, ο Γκαρσία είναι μεταξύ εκείνων, που θα γίνει συζήτηση για το πού θα τους βρει το επόμενο διάστημα, αλλά όλα αυτά θα είχαν διαφορετική σημασία, αν ο Άρης δεν «χτυπούσε» χθες το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα, έτσι όπως συμπληρώθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, εκπλήρωσε -κι ας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα- τον προορισμό της. Δεδομένα, οι φετινοί καλοκαιρινοί μήνες θα έχουν διψήφιο αριθμό νέων προσώπων, άρα προαπαιταίται ατέλειωτο ψάξιμο, ώρες διαπραγματεύσεων και στενά χρονικά περιθώρια ελέω CAS, αλλά και έναρξης της προετοιμασίας.

Το πρώτο στάδιο πρέπει να διαφέρει από το αντίστοιχο περσινό, από το οποίο έλειπαν βασικά στελέχη. Η ΠΑΕ οφείλει να τρέξει, για να φέρει αρχικά συμφωνίες και εν συνεχεία τους παίκτες, σε όποιο βουνό κι αν επιλεγεί. Η ομάδα, έτσι όπως την ξέραμε από άποψη προσώπων τα τέσσερα περίπου τελευταία χρόνια, τελειώνει και πλέον έρχεται η στιγμή των νέων θεμελίων λίθων.

Η βάση (δηλαδή η Ευρώπη) παρέμεινε σταθερή και τώρα ξεκινά η επόμενη παράσταση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.