Άρης: Ρόμπερτ Παλικούτσα, ο νέος τεχνικός διευθυντής - Θα βρεθεί σήμερα στο «Κλ. Βικελίδης»

Γιώργος Στράντζαλης12 Φεβρουαρίου 2023

Ο Αρης ήρθε σε συμφωνία με τον Ρόμπερτ Παλικούτσα ο οποίος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής τη ομάδας. Ο 44χρονος βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα είναι σήμερα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για μία κίνηση της ΠΑΕ με φόντο την επόμενη μέρα, η οποία αναδεικνύει τις σκέψεις του Θόδωρου Καρυπίδη να μπει πλέον σε μία άλλη κατεύθυνση και προσέγγιση, στελεχώνοντας την ομάδα σε μία θέση η οποία επί 3 ½ χρόνια ήταν κενή ύστερα από δική του απόφαση.

Επίσης, η πρόσληψη του Κροάτη τούτη τη χρονική στιγμή, κι ενώ η αγωνιστική σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη, φανερώνει ότι οι Κιτρινόμαυροι έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν βάζοντας τα πρώτα θεμέλια, με τη συμπλήρωση ενός βασικού κομματιού στο παζλ της ΠΑΕ, ενώ είναι προφανές ότι η αρνητική εξέλιξη της φετινής σεζόν είναι αυτή που ανάγκασε τον ισχυρό άνδρα του Αρη να αναπροσαρμόσει το πλάνο.

Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα θα πιάσει άμεσα δουλειά αξιολογώντας το υπάρχον υλικό ώστε στο φινάλε της σεζόν ο Αρης να είναι έτοιμος να προχωρήσει και να υλοποιήσει -με σωστές αυτή τη φορά βάσεις – το σχεδιασμό της ομάδας. Ο Γερμανοκροάτης προετοιμάζεται να ζήσει τη δεύτερη (εκτός Γερμανίας) ποδοσφαιρική εμπειρία του έπειτα από αυτή στην κροατική Ριέκα όπου τα πράγματα εξελίχθηκαν αντιστρόφως ανάλογα των αρχικών προσδοκιών με συνέπεια τη λύση της συνεργασίας έπειτα από περίπου έναν χρόνο καθώς το διαζύγιο εκδόθηκε τον περασμένο Αυγούστου.

Νωρίτερα είχε εργαστεί στη Γερμανία. Από το 2000 ως το 2014 ήταν ποδοσφαιριστής σε γερμανικές ομάδες, όπως η Σανκτ Πάουλι και η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Στην τελευταία άρχισε και την καριέρα του σε διοικητικά πόστα. Ως τεχνικός διευθυντής έχει να επιδείξει έργο σε ομάδες όπως οι Ριέκα (αθλητικός διευθυντής από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022), Νυρεμβέργη (CEO από τον Απρίλιο του 2019 ως τον Ιούλιο του 2020), Φορτούνα Ντίσελντορφ (επικεφαλής της πρώτης ομάδας Ιούλιος του 2016 ως τον Απρίλιο του 2019, ενώ ήταν επικεφαλής marketing του συλλόγου από το 2010 έως το 2016).

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος όπου έχει εργαστεί έχει ρίξει το βάρος του στην ανάπτυξη των ακαδημιών, στην εξέλιξη των παιδιών ώστε να βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Στόχος του είναι επίσης η δημιουργία δικτύου scouting. Αυτό φρόντισε να κάνει σε Φορτούνα Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη και Ριέκα. Διαβάζοντας κάποιος το βιογραφικό του θα εστιάσει στα παρακάτω: Εχει κερδίσει την άνοδο από την 2η κατηγορία στη Bundesliga δύο φορές με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, ίδρυσε το πρόγραμμα ακαδημιών της Φορτούνα το οποίο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο για όλα τα ηλικιακά γκρουπ. Επίσης, δημιούργησε ένα πρόγραμμα «μεταφοράς» ταλέντων από τις ΗΠΑ στη Γερμανία.

Στη Ριέκα φρόντισε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα συνεργασίας με το σύλλογο που σκοπό θα είχε την εξέλιξη παικτών από την ακαδημία προς την πρώτη ομάδα, ενώ συνέβαλε στη διαχείριση για τη δημιουργία μιας νέας ακαδημίας στο Ντίσελντορφ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.