Άρης: Ρισκάρει και… κερδίζει

Metrosport Team21 Απριλίου 2022

Ο Λουίς Πάλμα ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα στον Αρη για το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική των Playoff, ο Σεΐκ Ντουκουρέ αναδείχθηκε για τους «κιτρινόμαυρους» στον άνθρωπο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σύνολο έξι βαθμών από δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι προτού αρχίσει η εποχή Χερμάν Μπούργος δεν είχαν βρει ρόλο στην ομάδα. 

Ο 21χρονος από την Ονδούρα είχε μόλις τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ (14/2), και πριν από το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα στο ΟΑΚΑ είχε συμμετοχή όλα κι όλα 43 λεπτά. Ο δε Ιβοριανός χαφ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Τρίπολη, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του Μπούργος στον πάγκο του Αρη. Ακολούθησαν μόλις 72 αγωνιστικά λεπτά προτού τελικά βγάλει ολόκληρο 90άλεπτο απέναντι στον ΠΑΟΚ και γίνει πρωταγωνιστής.

Δύο αλλαγές προσώπων στο αγωνιστικό πλάνο που έρχονται να επιβεβαιώσουν πως ο Μπούργος όχι μόνο δοκιμάζει και ρισκάρει, αλλά δεν φοβάται στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν για τον Αρη να δώσει νέες ευκαιρίες. Το δείγμα αγώνων με τον Αργεντινό στον πάγκο αποδεικνύει επίσης πως δεν… χαρίζει φανέλες και έχει “πειραματική” διάθεση. Άλλες φορές του βγαίνει, κάποιες άλλες όχι (βλ. τον αγώνα με τον ΠΑΣ). Σημασία όμως έχει ότι δοκιμάζει και αρέσκεται σε αλλαγές – προσώπων και συστημάτων – αναλόγως της εξέλιξης ενός αγώνα. Το απέδειξε αυτό με τα πέντε συστήματα που έχει χρησιμοποιήσει στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και τις ευκαιρίες που έδωσε σε νέα πρόσωπα. Και πλην της ενεργής παρουσίας των Πάλμα και Ντουκουρέ στα δύο τελευταία παιχνίδια, η πιο ηχηρή αλλαγή αφορά στην παρουσία του Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Γάλλος πήρε φανέλα βασικού στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν την έβγαλε περιορίζοντας τον αγωνιστικό χρόνο του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για κινήσεις οι οποίες έγιναν σε μία χρονική στιγμή όπου ο Αρης “καίγεται” για βαθμούς κι αυτό από μόνο του αναδεικνύει τη φιλοσοφία και τη... ρισκαδόρικη νοοτροπία του προπονητή Χερμάν Μπούργος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.