Άρης: Ψάχνει οξυγόνο

Γιώργος Στράντζαλης22 Μαΐου 2020

Την ώρα που το νομικό επιτελείο του Άρη, με επικεφαλής τον Κώστα Ζέμπερη, ετοιμάζεται για την προσφυγή στο CAS με σκοπό την ανατροπή της απόφασης για τη μη τήρηση των κανόνων της FIFA στην περίπτωση της μεταγραφής του Ντουρμισάϊ, ήρθε στο προσκήνιο και η υπόθεση της δικαίωσης του Τζον Ίμπε, για την οποία επίσης θα κατατεθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η τελευταία ωστόσο απόφαση αναδεικνύει και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στον Άρη σχετικά με τις οφειλές της παλιάς ΠΑΕ, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο οικονομικού εκτροχιασμού εφόσον η FIFA δεν δεχθεί ότι το εθνικό δίκαιο υπερισχύει και ότι οι δύο ΠΑΕ δεν αποτελούν συνέχεια η μία της άλλης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι παλιές οφειλές προς ποδοσφαιριστές και μάνατζερ ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις (σσ 2,8 είναι το χρέος χωρίς).

Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και ότι πρόκειται για ζήτημα το οποίο απειλεί να τινάξει στον “αέρα” τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια ως προς την αποτίναξη των βαριδιών του παρελθόντος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι χρειάζεται άμεσα να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα και κυρίως να διαλευκανθεί το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις της παλιάς εταιρίες, τις οποίες σύμφωνα με την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της FIFA καλείται να πληρώσει η νέα ΠΑΕ. Ο Άρης έχει το δίκαιο με το μέρος του. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε η ελληνική πολιτεία αναγνώρισε την νέα ΠΑΕ ως μια νέα επιχειρηματική οντότητα, τόσο στην εφορία, όσο και στον ΕΦΚΑ και στις λοιπές εποπτικές αρχές. Το ίδιο και η ΕΠΟ, το ίδιο και η ΟΥΕΦΑ δίνοντας του τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στον Άρη περιμένουν την αντίδραση της Πολιτείας σχετικά με το μνημόνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου με FIFA-UEFA και τον τρόπο που τελικά θα μπορέσει σε αυτό να συμπεριληφθεί και το “δικό τους” θέμα. Την ίδια ώρα, ωστόσο, γίνονται επαφές και με τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για την υπόθεση και το ενδεχόμενο να υπάρξει διακανονισμός των οφειλών προς τους πρώην παίκτες της ομάδας, προκειμένου να μην ισχύσει η τιμωρία της FIFA.

Αυτό το οποίο θέλουν είναι να έχουν ξεκάθαρη εικόνα ως προς το ποσό που απαιτείται για να κλείσουν οι υποθέσεις ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν διακανονισμοί, ως η έσχατη λύση στο πρόβλημα. Σενάριο που θα προχωρήσει αν και εφόσον οι δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση δεν προχωρήσουν και το πρόβλημα παραμείνει. Με τα τωρινά δεδομένα είναι φανερό πως οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και τα “χτυπήματα” από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων απειλούν την τωρινή διοίκηση.

Έρχεται ο Θόδωρος Καρυπίδης

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ίσως και σήμερα (22/5), ή το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Θόδωρος Καρυπίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ συνεχίζει τις επαφές του στην Αθήνα, κυρίως ως προς την κατεύθυνση εξεύρεσης οικονομικών πόρων ενόψει της νέας σεζόν και προκειμένου να οριοθετήσει επ’ ακριβώς το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας. Ο Άγγελος Χαριστέας περιμένει να ακούσει… νούμερα ώστε να έχει πλήρη εικόνα για να μπορέσει να προχωρήσει το θέμα των ανανεώσεων, ενώ δεν αποκλείεται, στη συνάντηση που πρόκειται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο, να τεθεί στην τελική του βάση το θέμα συμβολαίου τού Μίκαελ Ένινγκ καθώς είναι ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο που πρέπει να κλείσει άμεσα.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.