Αρης: Πρόκριση, βήμα δεύτερο

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Ο Αρης ολοκληρώνει τη δουλειά του στο Κύπελλο και επικεντρώνεται στο Πρωτάθλημα. 

Το μόνο που πρέπει να κάνει απόψε (19:30) ο Αρης είναι να υπερασπιστεί το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Ξάνθη και να προκριθεί στους «8» του Κυπέλλου. Αδιαπραγμάτευτη η νίκη, προκειμένου να αποφύγει… κακοτοπιές.

Η νίκη επί των ακριτών, πριν λίγες μέρες, ήταν το πρώτο (και καθοριστικό) βήμα, ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να συνεχίσουν στον θεσμό, καθώς το Κύπελλο είναι από τους αντικειμενικούς στόχους τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί ότι ο Μίκαελ Ενινγκ δεν συμβιβάζεται με άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, παρά την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και το γεγονός ότι δεν φτάνει ο χρόνος ούτε για στοιχειώδη ξεκούραση. Αλλωστε, το σύνολό του αντιμετώπισε την ΑΕΛ το Σάββατο. Το διακύβευμα της πρόκρισης, όμως, είναι τέτοιο που δεν δημιουργεί... άλλοθι και, ούτως ή άλλως, δεν το ψάχνει ουδείς στην ομάδα.

Εφόσον, ο Αρης “ξεμπερδέψει” με την πρόκριση θα μπορεί να συγκεντρωθεί απερίσπαστος στη συνέχεια του Πρωταθλήματος, η οποία περιλαμβάνει κρίσιμα παιχνίδια. Από την Τετάρτη και μετά, ο Ιανουάριος θα περιλαμβάνει μόνο ματς για τη Super League, καθώς η επόμενη φάση του Κυπέλλου ξεκινά στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Λίγες οι αλλαγές

Αν και θα το ήθελε, ο Μίκαελ Ενινγκ δύσκολα θα πραγματοποιήσει δραστικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο 54χρονος προπονητής θα φρεσκάρει την ενδεκάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τα νέα πρόσωπα θα είναι περισσότερα του ενός. Θέση, πάντως, σίγουρα διεκδικεί ο Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στην ΑΕΛ, ενώ το timing λέει ότι θα ξεκουράσει τον Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος έχει επιβαρυνθεί αρκετά.

Επί της ουσίας, για δύο λόγους ο Ενινγκ αναμένεται να εμπιστευτεί την πλειονότητα των βασικών, οι οποίοι τραβούν κουπί τις τελευταίες εβδομάδες. Αφενός γιατί, στο Κύπελλο θα υπάρχουν δύο πιτσιρικάδες (βάσει κανονισμού) και αφετέρου, γιατί δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Φιορίν Ντουρμισάι, λόγω του γνωστού θέματος με τη FIFA.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.