Άρης: Προετοιμάζει το έδαφος για αφίξεις

Γιώργος Στράντζαλης27 Δεκεμβρίου 2021

Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ τον Ιανουάριο είναι ειλημμένη και μετά την νέα αναβολή που πήρε η υπόθεση στο CAS ο Αρης έχει κανονικά το δικαίωμα να προχωρήσει το μεταγραφικό του πλάνο. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι βασικές ανάγκες προκειμένου να καλυφθούν ορισμένα κενά και να διορθωθούν επί της ουσίας οι “ανορθογραφίες” που έγιναν το καλοκαίρι. 

Στις προτεραιότητες των κιτρινόμαυρων, έτσι όπως έχουν φανεί στο πρώτο μισό της σεζόν αλλά και έχουν εκφραστεί κατά διαστήματα από τον Άκη Μάντζιο, είναι η προσθήκη τουλάχιστον τεσσάρων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα αποκτηθούν με την προοπτική να μπουν άμεσα στο πλάνο του προπονητή. Να είναι δηλαδή ποδοσφαιριστές με παιχνίδια στα πόδια τους, να έχουν αγωνιστικό ρυθμό και τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά να ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. 

Αυτό προϋποθέτει αφενός σωστή προεργασία και αφετέρου σκληρές διαπραγματεύσεις, διότι και η χειμερινή περίοδος των μεταγραφών δεν δίνει στις ομάδες την πολυτέλεια πληθώρας επιλογών. 

Βάσει των αναγκών στο ρόστερ ο Αρης αυτή τη στιγμή έχει κάνει προεργασία και κοιτάζει να ενισχυθεί σε συγκεκριμένες θέσεις, με προτεραιότητα την απόκτηση στράικερ περιοχής, καθώς τον επόμενο μήνα θα στερηθεί τον Αμπουμπακάρ Καμαρα, ενός κεντρικού αμυντικού ο οποίος θα είναι ταχύς και με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να βοηθάει στο build up play. 

Επίσης θα κινηθεί για την προσθήκη ενός εξελίξιμου δεξιοπόδαρου μπακ, κι ενός επιτελικού μέσου ο οποίος θα έχει την ατομική ενέργεια και θα μπορεί να παίζει (κυρίως) κάθετο ποδόσφαιρο, ενώ υπό προϋποθέσεις θα γίνει κίνηση και για έναν ακόμη εξτρέμ με την περίπτωση του Σαντέ Σίλβα να είναι σε πρώτο πλάνο αλλά δίχως ακόμη να υπάρχει συμφωνία. 

Το βασικό για όλες τις μεταγραφικές περιπτώσεις που εξετάζονται είναι η αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, καθώς ο επόμενος μήνας για τον Αρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμος (και_ σε αγωνιστικό επίπεδο, με σημαντικά παιχνίδια για το Πρωτάθλημα, τα οποία ενδεχομένως να κρίνουν από τώρα και τον στόχο της εισόδου στα play off, ενώ υπάρχει και ο θεσμός του Κυπέλλου που αποτελεί εκ των βασικών στόχων της ομάδας. Θόδωρος Καρυπίδης και Άκης Μάντζιος πάντως βρίσκονται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή και προετοιμάζουν το έδαφος για αφίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.