Άρης: Πράξη, το πλάνο διετίας

Γιώργος Στράντζαλης09 Αυγούστου 2020

Στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου της περασμένης εβδομάδας ο Άγγελος Χαριστέας ανέλυσε το μεταγραφικό πλάνο των Κιτρινόμαυρων. 

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις για ένα πλάνο διετίας, το οποίο έχει τους εξής στόχους: 1) τη δημιουργία ενός ορθολογικού ρόστερ, σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μην εμφανιστούν οι ανισορροπίες των προηγούμενων δύο ετών, 2) τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας για τη δημιουργίας μίας ομάδας η οποία, αφενός θα στηρίζεται στην εμπειρία και στις παραστάσεις που θα έχουν οι παίκτες από πρωταθλήματα και άλλων χωρών, αφετέρου όμως θα είναι παίκτες οι οποίοι θα έχουν θέληση για διάκριση και ως στόχο να ανεβάσουν μέσω του Αρη τις “μετοχές” τους. Αυτό προϋποθέτει για τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε στοχευμένες κινήσεις και σε πρώτη φάση είναι ξεκάθαρο ότι οι Κιτρινόμαυροι πηγαίνουν βάσει του πλάνου τους. 

Οι πρώτες κινήσεις ενίσχυσης που έγιναν (βλ. Σάκιτς, Μπερτόλιο, Τζέγκο), αλλά και οι μεταγραφικοί στόχοι που εξετάζονται για τη συνέχεια, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα “θέλω” του Άγγελου Χαριστέα, όπως ακριβώς τα παρουσίασε. 

Ποδοσφαιριστές δηλαδή ηλικίας μεταξύ 26-30 ετών, με παραστάσεις και στην Ευρώπη, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν στη φιλοσοφία και στο σχέδιο των Κιτρινόμαυρων για τη νέα σεζόν, ενώ και ο χρονικός ορίζοντας των συμβολαίων που υπογράφουν είναι από δύο χρόνια και πάνω. 

Οικονομικά δε, τα συμβόλαια κυμαίνονται βάσει του “πλαφόν” που έχει μπει με εξαίρεση τις μία-δύο οικονομικές υπερβάσεις οι οποίες ενδεχόμενος να γίνουν στην πορεία.

Στην ουσία, στόχος του Αρη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδος είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο όχι μόνο για το φετινό Πρωτάθλημα και για τις υποχρεώσεις στην Ευρώπη, αλλά ένα σύνολο το οποίο θα αποτελέσει και τον βασικό κορμό της ομάδας (τουλάχιστον) για την επόμενη σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.