Άρης: Πόσο «παλιό» χωράει στο μοντέρνο;

Μάνος Χατζάκης11 Δεκεμβρίου 2021

Η ΠΑΕ θα κάνει κινήσεις ενίσχυσης και, προς το παρόν, εντοπίζει και συζητά τις ανάγκες της. Αν, αντικειμενικά τις γνωρίζει, τότε ποιος ο λόγος να παρεκκλίνει του πλάνου ενίσχυσης;

Οι προφανείς θέσεις είναι του στόπερ, του φορ και ενός δεκαριού, παρόλα αυτά, η κουβέντα γίνεται για παίκτες στην πτέρυγα, μολονότι εκεί παρατηρείται πληρότητα.

Ο δρόμος και οι πόρτες έχουν ανοίξει για τον Σαντέ Σίλβα, με το σκεπτικό ότι ξέρει την ομάδα και μπορεί να δώσει κάποια καλά 20λεπτά. Γιατί, όπως έδειξε και την περσινή του θητεία, δεν είναι για παραπάνω.

Πακέτο με τον Πορτογάλο συζητείται και η περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη. Παίκτης με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Σίλβα, αλλά ο οποίος ξέρει επίσης την ομάδα και -κυρίως- διατηρεί καλές σχέσεις με ανθρώπους στην ΠΑΕ. Λόγοι, δηλαδή, που δεν είναι αγωνιστικοί, ωστόσο ουδείς αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει.

Σε λίγες μέρες ο «Φέτφα» έχει γενέθλια και θα συμπληρώσει 31 χρόνια ζωής. Η προηγούμενη θητεία του στον Άρη ήταν πλήρως πετυχημένη. Επαιξε, έδωσε, πήρε και έφυγε ξανά για τον οικονομικό παράδεισο του Κατάρ, όπου το ποδόσφαιρο είναι τελείως διαφορετικό.

Εν ολίγοις, έκλεισε ο κύκλος του στους «κιτρινόμαυρους» και δεν φαίνονται αντικειμενικοί (δηλαδή αγωνιστικοί) λόγοι επιστροφής, από τη στιγμή που ο Αρης παίζει πλέον ακόμη πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο, βασισμένος σε διαφορετικό μοντέλο παιχνιδιού σε σχέση με έναμιση και δύο χρόνια πριν, όταν βρισκόταν ακόμη στο δυναμικό.

Εχοντας παίκτες όπως ο Μαντσίνι και ο Γκαρσία, οι οποίοι, αν και επιθετικοί και τρέχουν και μαρκάρουν και πιέζουν, πώς οι ιθύνοντες της ΠΑΕ σκέφτονται να γυρίσουν την ομάδα σε επιλογές που δεν ταιριάζουν και τόσο με ό,τι παίζει ο Αρης;

Το ρόστερ διαθέτει σύγχρονους πλάγιους χαφ, οι οποίοι έχουν πολυδιάστατη συνεισφορά και αγωνίζονται περισσότερο για την ομάδα, δεχόμενοι να... θυσιαστούν για χάρη του συνόλου.

Ο Σίλβα και ο Φετφατζίδης, αν και παίκτες με διαφορετικά στοιχεία, έχουν ως προτεραιότητα το δικό τους στυλ παιχνιδιού. Αποδεκτό, αν η ομάδα προσαρμοστεί σε εκείνους. Διαφορετικά, μάλλον δεν ταυτίζονται με την αγωνιστική τακτική του Άκη Μάντζιου, ο οποίος έχει δείξει ποιους παίκτες προτιμά και πώς τους αξιοποιεί.

Και στην παραπάνω κατηγορία δεν ανήκει ούτε ο Χαϊροβιτς, ο οποίος αντιπροσωπεύει κάτι «παλιό» και αυτός είναι ο λόγος που -δικαιολογημένα- δεν βρήκε θέση στην ενδεκάδα ούτε ως αλλαγή.

Αν φύγει το προσεχές διάστημα, ο Άρης κάνει βήμα εμπρός από κάθε άποψη, άρα γιατί να κάνει παράλληλο βήμα πίσω;

Αν ο έλληνας τεχνικός ερωτηθεί είναι άλλο θέμα, όπως και ποια απάντηση θα δώσει. Πάντως, ο ίδιος έχει δείξει ποιον Άρη θέλει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.