Άρης: Ποντάρει πολλά στο κέντρο του

Γιώργος Στράντζαλης26 Νοεμβρίου 2021

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Αρης αφενός είναι πληγωμένος, μετά την οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αφετέρου, όμως, είναι υποχρεωμένος να βγάλει αντίδραση και να δοκιμάσει την προσωπικότητά του, σε ένα 90άλεπτο που αποκτά χαρακτήρα τελικού καθώς από το αποτέλεσμά του θα φανεί εάν αφήσει πίσω του τον εφιάλτη που έζησε την προηγούμενη αγωνιστή, ή που θα υπάρξουν μεγάλοι κλυδωνισμοί. Πέραν του κλίματος που διαμορφώθηκε υπάρχει και το βαθμολογικό κίνητρο, κι αυτό για τον Αρη είναι μεγάλο καθώς έχει την ανάγκη από βαθμούς.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άκης Μάντζιος προσανατολίζεται σε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής και προς αυτή την κατεύθυνση τον εξυπηρετούν οι βασικές επιστροφές στο πλάνο του. Φαμπιάνο και Σούντγκρεν προπονούνται από την αρχή της εβδομάδας σε φουλ ρυθμούς, κάτι που προεξοφλεί την παρουσία τους στο βασικό σχήμα με την προσδοκία ότι θα επιστρέψει και η κανονικότητα στην αμυντική γραμμή. Βέβαια, δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει. Το σενάριο επιστροφής του Μαντσίνι στην τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής, στη θέση του Ιτούρμπε, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καθώς ο Παραγουανός συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις.

Σε επίπεδο τακτικής, προφανώς ο Αρης δεν θα πάει σε παιχνίδι υψηλών ποσοστών κατοχής και θα επιδιώξει να χτυπήσει την ευάλωτη, αν μη τι άλλο, άμυνα του αντιπάλου στο ανοιχτό γήπεδο και μέσα από τα κλεψίματα που θα κάνει. Έχει την ποιότητα μεσοεπιθετικά και τα βασικά ατού για να το κάνει, αρκεί οι Κιτρινόμαυροι να έχουν τακτική προσήλωση στο πλάνο και οι παίκτες να ανταποκριθούν στο ρόλο τους. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αρης θα χρειαστεί περισσότερο την ταχύτητα των χαφ του, προκειμένου να “κλειδώσει” το κέντρο και για τον λόγο αυτό ο Άκης Μάντζιος επεξεργάζεται ένα πλάνο με τρεις παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Σάσα, Τζέγκο, Ντιαγέ), το οποίο όσες φορές δοκιμάστηκε έφερε αποτέλεσμα. Αυτό το πλάνο μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά στην πίεση που θέλει να ασκήσει ο Αρης, μειώνοντας τη δημιουργία του αντιπάλου από τον άξονα. Στοιχείο το οποίο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.