Άρης: Πνιγμένος στα σκοτάδια του

Μάνος Χατζάκης22 Απριλίου 2021

Η επιτυχία του φετινού Αρη επιστρέφει μπούμερανγκ σε ματς, όπως με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Εντός ή εκτός, λίγη σημασία έχει. Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκινούν με 5η ταχύτητα και τελειώνουν με... 6η.

Το γεγονός είναι το εξής:

Δεν έχουν μάθει να βάζουν σκοπιμότητα στο παιχνίδι τους και, όταν αντιμετωπίζουν ομάδες που ξέρουν πως να παίρνουν εκείνο που θέλουν, τότε βραχυκυκλώνουν, πέφτει ο... γενικός και το σκοτάδι καλύπτει τις προσπάθειές τους. Το ντέρμπι του “Κλ. Βικελίδης” είχε δώρο, αποστολέα και παραλήπτη.

Το γκολ, απόρροια μοιρασμένου (αβίαστου και ξεκούραστου) λάθους μεταξύ Κουέστα και Σάκιτς, έγινε δεκτό από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, θυσιάζοντας την ταχύτητα και ό,τι αυτή συνεπάγεται, που αναφέραμε παραπάνω, για χάρη της ουσίας.

Ο Δικέφαλος βολεύτηκε με το 0-1, φροντίζοντας να κλείσει τον κεντρικό διάδρομο στην εστία του Πασχαλάκη, αφήνοντας ανοιχτές τις πτέρυγες. Μόνο που την Κυριακή το βράδυ, ο Αρης δεν είχε τους παίκτες, για να υποστηρίξει το όποιο επιθετικό πλάνο έμενε προς αξιοποίηση, καθώς ούτε ο Γκαρσία, ούτε ο Μαντσίνι μπόρεσαν να κάνουν υποφερτή εμφάνιση, γεμίζοντας με σέντρες ή πατώντας στην αντίπαλη περιοχή.

Ετσι, από τις 16 τελικές στη Λεωφόρο, έπεσε στις μισές παίζοντας στην έδρα του!

Οι “κιτρινόμαυροι” έδειχναν ανήμποροι να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των “ασπρόμαυρων”, οι οποίοι έμοιαζαν περισσότεροι αριθμητικά, κάθε φορά που ο Μπερτόγλιο προσπαθούσε να αναλάβει τον ρόλο του play maker. Ο Αργεντινός μπαίνει στη λίστα με τους ντεφορμέ, αλλά δεν του προσάπτεις... κακούργημα, γνωρίζοντας τη συνολική του προσφορά στο Πρωτάθλημα.

Τακτικά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά, γιατί το σχέδιο που είχε εκπονηθεί πήγε περίπατο από το 6ο λεπτό και τον τρόπο που ήρθε το 0-1. Απρόσμενα και ψυχρά.

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια (πρόσφατα και μη), ο Μάντζιος έκανε αυτό που έπρεπε από άποψη επιλογής προσώπων. Τόσο βασικών, όσο και αναπληρωματικών, αλλά και του χρονικού σημείου, που έγιναν οι αλλαγές. Μια χαρά το πήγε το έργο.

Οταν βλέπει έμπειρους ποδοσφαιριστές να υποπίπτουν σε εφηβικά λάθη, δεν γίνεται να του ζητάς τον ουρανό με τ' άστρα, ειδικά όταν ο ουρανός είναι, όπως στη φωτογραφία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.