Άρης: Πλάνο με Μαντσίνι στην κορυφή

Metrosport Team09 Δεκεμβρίου 2021

Ενα αγωνιστικό σχέδιο που δοκιμάστηκε κατά το παρελθόν σκοπεύει να βγάλει από το συρτάρι ο προπονητής του Άρη, Ακης Μάντζιος για να καλύψει την απουσία του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό και προβλέπει την επιστροφή του Ντάνιελ Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης.

Ως προς τη λειτουργία του συνόλου, η τοποθέτηση του Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης ήταν ωφέλιμη σε παιχνίδια σαν αυτό που ακολουθεί στο Καραϊσκάκη όπου η τακτική προσέγγιση περιλαμβάνει την παραχώρηση γηπέδου στον αντίπαλο και τη στόχευση στο transition παιχνίδι. Ο Αργεντίνος διακρίνεται για την ταχύτητά του, ανταποκρίνεται στα «θέλω» του προπονητή του στην πίεση που απαιτεί να ασκεί η ομάδα του από την πρώτη γραμμή άμυνας και συνήθως τοποθετείται στην κορυφή στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αυτό δίδαξε το πρόσφατο παρελθόν καθώς χρησιμοποιήθηκε σ’ αυτή τη θέση στους αγώνες απέναντι σε ΠΑΣ, Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης στη διάρκεια της περσινής χρονιάς όπου ο Αρης μέτρησε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Αντιθέτως, δεν είναι λειτουργικό όταν εφαρμόζεται στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Μαντσίνι είχε αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης και στην εκτός έδρας ήττα από την Αστάνα όπου διεκδίκησε τον τίτλο του μοιραίου με τα δύο τετ α τετ που είχε χάσει στο πρώτο 20λεπτο εκείνου του αγώνα. Γενικώς η τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης δεν τον έχει βοηθήσει στη βελτίωση της «σχέσης» του με τα αντίπαλα δίχτυα – περιορίζεται στο μόλις ένα γκολ και μία ασίστ – αλλά είχε καλό επίπεδο συνεργασίας με τους άλλους χαφ.

Στην προκειμένη περίπτωση, η επιλογή του Ντάνιελ Μαντσίνι κινείται και το πλαίσιο της ανάγκης υπό την έννοια ότι είναι η ασφαλέστερη από κάθε άλλη. Ο Δημήτρης Μάνος δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τον φετινό διαφορετικό ρόλο του, ίσως δεν έχει επανέλθει πλήρως από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, σε κάθε περίπτωση δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο προπονητής του δεν του παρέχει μεγάλα χρονικά διαστήματα συμμετοχής καθώς τα περισσότερα λεπτά που κατέγραψε φέτος είναι τα 32 που έπαιξε στο οδυνηρό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ.

Η δε επιστροφή του Κριστιάν Λόπεθ δε σημαίνει ότι έφτασε σε σημείο να πείσει τον Ακη Μάντζιο για την ετοιμότητά του. Ο αποκλεισμός του από τις δύο τελευταίες αποστολές προφανέστατα έδειξε ότι ο Ισπανός δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελε. Το πιθανότερο είναι να συμπεριληφθεί σ’ αυτή ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο ως υποστηρικτική λύση από τον πάγκο. Ο Κώστας Μήτρογλου ουσιαστικά είναι εκτός ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.