Άρης: Πλάνο με ερωτηματικά

Γιώργος Στράντζαλης15 Ιανουαρίου 2023

Επέστρεψε στην αποστολή ο Λουίς Πάλμα και δίνει τη συν μία επιλογή στον Άλαν Πάρντιου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε διαχείριση υλικού λόγω του βεβαρημένου προγράμματος και των απαιτητικών σερί αγώνων.

Στην Αθήνα «μετακόμισε» από χθες η αποστολή του Αρη για τα δύο σερί παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, για Πρωτάθλημα (σήμερα) και Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη. Οι Κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με μοναδικό απόντα τον τραυματία Νικολά Ενκουλού και με τον Άλαν Πάρντιου να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του, μαζί και τον Λουίς Πάλμα ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο πόδι, που τον άφησε εκτός δράσης από τρία διαδοχικά ματς, και πλέον είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Οι επιλογές του Βρετανού προπονητή για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς, εκτός από τη σημασία και τις απαιτήσεις της αναμέτρησης, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε διαχείριση υλικού λόγω του βεβαρημένου προγράμματος με τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα έξι ημερών (σσ ο Αρης μετά τα δύο ματς στο Καραϊσκάκης παίζει το Σάββατο με τον Βόλο). 

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Πίτερ Ετέμπο. Ο Πάρντιου άφησε σκόπιμα τον Τσέχο εκτός στον αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό καθώς μπήκε κάπως απότομα στις υποχρεώσεις της ομάδας και απαιτείται μία ειδική διαχείριση μέχρι να φτάσει στο 100% της αγωνιστικής ετοιμότητας που απαιτείται. Συν τοις άλλοις, όμως, τον ήθελε και πιο… φρέσκο για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό όπου ο Αρης θα χρειαστεί τα τρεξίματα και την κάλυψη χώρων από τον Νταρίντα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. 

Ερωτηματικό ωστόσο αποτελεί ο τρίτος παίκτης που θα τοποθετηθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Μπράιαν Νταμπό είχε πολύ θετική παρουσία στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά σε αυτό με τον Λεβαδειακό και η αλήθεια είναι πως έχει κερδίσει… πόντους στο πλάνο του προπονητή. Από την άλλη βέβαια υπάρχει η επιλογή του Ματέο Γκαρσία ο οποίος με εξαίρεση το ματς στην Τούμπα στα υπόλοιπα έχει κομβική παρουσία, αλλά και αυτή του Μάνου Γκαρθία. 

Στην τετράδα της άμυνας πολύ δύσκολα ν’ αλλάξει κάτι και ειδικά στο κέντρο, όπου Μπράμπετς και Φαμπιάνο έχουν να τραβήξουν… κουπί, ενώ στην τριάδα της επίθεσης ίσως μόνο η παρουσία του Μαντσίνι στη μία πλευρά της επίθεσης να είναι η σίγουρη επιλογή. Ακόμη και για την κορυφή, ο Πάρντιου έχει πλέον και τον Καμαρά ως μια επιπρόσθετη λύση, γεγονός που αυτομάτως του δίνει αρκετά μεγάλη γκάμα επιλογών από τη μέση και μπροστά. Ο Μαυριτανός δεν είναι ακόμη στο 100% αγωνιστικής ετοιμότητας δεν παύει ωστόσο να έχει χρήσιμα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν κάτι το επιπλέον από τον Άντρε Γκρέι, ο οποίος πάντως για τον αποψινό αγώνα Πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό θεωρείται πως έχει το προβάδισμα για να βρεθεί στην αιχμή του δόρατος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.