Άρης: Πλάνο χωρίς αλλαγές

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Φαίνεται ότι η περίοδος των διαδοχικών αλλαγών, ίσως και πειραματισμών, ανήκουν στο παρελθόν καθώς ο Αλαν Πάρντιου προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση της ίδιας ενδεκάδας (στο Περιστέρι) σε σχέση με τον αγώνα με τον ΟΦΗ με μοναδικό ερωτηματικό τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα καθώς ο Μάρβιν Πίρσμαν δεν είχε την απόδοση που περίμενε ο Βρετανός τεχνικός.

Η αλήθεια είναι ότι στο προηγούμενο διάστημα ο Αλαν Πάρντιου επεξεργάστηκε αρκετά το έμψυχο υλικό που έχει στη διάθεσή του. Προφανώς προσπάθησε να μάθει τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών του, δεν αμφισβητείται επίσης ότι είχε να διαχειριστεί τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν και τα οποία του δημιούργησαν πρόβλημα στον σχεδιασμό των αγώνων. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η χρησιμοποίηση διαφορετικών ενδεκάδων. Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο ο 61χρονος τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει στην απόφαση χρησιμοποίησης αυτών που εμπιστεύτηκε και στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν δύο δεδομένα. Καταρχήν το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο της ομάδας και δεύτερον, κανένας από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα. Ο Ράφαελ Καμάτσο αποδέχθηκε τον τίτλο του μοιραίου με την ευκαιρία που έχασε ενώ ο Χουάν Ιτούρμπε δεν μπήκε καν στο παιχνίδι.

Βάσει των όσων έδειξε ο Πάρντιου μοναδικό ερωτηματικό είναι η θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ ενεργοποιήθηκε ο Μάρβιν Πίρσμαν ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ανταποκρίθηκε στο τακτικό πλάνο με τα διαδοχικά ανεβάσματά του αλλά ήταν αναποτελεσματικός στα γεμίσματα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το ίδιο επίπεδο ανταπόκρισης. Ο Πάρντιου τον χρησιμοποίησε λόγω και των καλύτερων αντιδράσεών του στις στατικές φάσεις – σε σχέση με τον Μαζικού – πλέον όμως ο τελευταίος συγκεντρώνει τις ίδιες πιθανότητες συμμετοχής στο αρχικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα, άλλες αλλαγές δεν προβλέπονται. Για παράδειγμα, στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Σέικ Ντουκουρέ συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης κι έχοντας συμπληρώσει ενάμιση μήνα εκτός αγώνων είναι εξαιρετικά απίθανο (ακόμη κι αν μπει στο πλάνο) να χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα. Για τον δε Πάπε Σέικ Ντιόπ δεν γίνεται καν λόγος, λόγω των εμφανίσεών του. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς λειτουργεί καλύτερα ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μόουζες Οντουμπάτζο είναι πιο συνεπής από τον Εμπακατά σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Στην κορυφή της επίθεσης ο Αντρε Γκρέι, απέναντι στον ΟΦΗ, έκανε το πιο συμμετοχικό παιχνίδι του ενώ στα άκρα ο Ματέο Γκαρσία έδειξε ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους άλλους ακραίους. Σε ότι αφορά τη θέση του επιτελικού μέσου, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι ο Αρης δεν έχει την πολυτέλεια να παίζει δίχως τον Μάνου Γκαρθία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.