Άρης: Πλάγιος με έφεση στο γκολ

Μάνος Χατζάκης10 Ιουνίου 2021

Ανεβασμένος είναι ο πήχης, όσον αφορά την απόκτηση του αριστερού μέσου, ο οποίος είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων για τη μεταγραφική ενίσχυση. Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά, αλλά το κυρίαρχο στοιχείο, που πρέπει να διαθέτει, είναι το γκολ.

Επειδή, όμως, το γκολ συνδέεται με διάφορους άλλους παράγοντες (ατομικούς και ομαδικούς), ο ιδανικός υποψήφιος πρέπει να διακρίνεται και από άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά, πριν φτάσουμε στο... σκοράρισμα. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, πρέπει να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, να έχει καλή πάσα μπροστά και, βέβαια, να πατά περιοχή. Λίγο-πολύ δηλαδή αναζητείται ποδοσφαιριστής τύπου Γκάμα, σε νεαρότερη ηλικία και με αριστερό πόδι.

Την περασμένη σεζόν, έλειψε αισθητά από την ομάδα, ο παίκτης που έχει τη δυνατότητα να “μπουκάρει” από πλάγια και είτε να δίνει εύστοχες πάσες, είτε να τελειώνει τις φάσεις. Ειδικά από τα αριστερά, η κατάσταση του Ματέο Γκαρσία, δεν επέτρεψε να εμφανιστεί κανένα από τα προαναφερθέντα στοιχεία, το αντίθετο δηλαδή από ό,τι συνέβη κατά την πρώτη του θητεία. Η αριστερά πλευρά του Αρη δεν γινόταν αιθητή από τις αντίπαλες άμυνες, γι' αυτό και ο Ακης Μάντζιος οδηγήθηκε σε πειραματισμούς, εναλλάσσοντας διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη πλευρά, τη δεξιά, ο Γκάμα έδωσε πολλά στον πρώτο γύρο, όταν όμως στις αρχές του χρόνου ξεκίνησαν τα τρία παιχνίδια ανά εβδομάδα, η απόδοσή του εμφάνισε κάμψη, με αποτέλεσμα να σταματήσει στα πέντε γκολ και να πέσει αισθητά η απόδοσή του. Πριν, όμως, αρχίσει η κάμψη, ο Πορτογάλος έδωσε το μάξιμουμ της απόδοσής του.

Πλην του φορ και του στόπερ, θέσεις που εξ' ορισμού θεωρούνται “κλειδιά”, στην Αλκμήνης δίνουν βαρύτητα στον αριστερό πλάγιο μέσο, ο οποίος θα επηρεάσει το παιχνίδι του Αρη και θα πάρει πολλές από τις προσπάθειες στο επιθετικό κομμάτι.

+Συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ της ΠΑΕ και της πλευράς του Οριόλ Λοθάνο, με θέμα την εύρεση λύσης για τον διακανονισμό του 1,1 εκ. ευρώ, το οποίο καλείται να πληρώσουν οι “κιτρινόμαυροι”. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση, αλλά οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, προκειμένου να πεισθεί ο Ισπανός και να δεχθεί την αποπληρωμή του ποσού σε δόσεις και όχι εφάπαξ.

+Νέο ύμνος ή έστω τραγούδι το οποίο θα έρθει ως πιο φρέσκια εκδοχή του “Αρη, γλυκιά μου ομάδα μεγάλη” ετοιμάζει η ΠΑΕ. Για την ακρίβεια, οι επαφές οδήγησαν στον γνωστό μουσικοσυνθέτη, Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα συνθέσει τη μελωδία και τους στίχους. Ηδη, οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμές της ποδοσφαιρικής ομάδας στο πέρας των δεκαετιών, χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες. Το πόνημα αναμένεται να είναι έτοιμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.