Άρης: Πιστός στην... καμπύλη του

Μάνος Χατζάκης29 Νοεμβρίου 2021

Στο καλύτερο δυνατό σημείο ήρθε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπως είχε προβλέψει λίγες μέρες πριν ο Γιακούμπ Μπράμπετς , ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε το μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας.

Ευτυχώς για τους «κιτρινόμαυρους», ο Τσέχος στόπερ δεν ήταν ο μοναδικός, που κατάλαβε την κρισιμότητα και τη βαθύτερη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Τα ντέρμπι θέλουν συνειδητοποιημένους και ο Άρης διέθετε αρκετούς από αυτούς.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, παίκτες και τεχνική ηγεσία κράτησαν χαμηλά την μπάλα, επειδή το 0-5 από τα Γιάννενα αιωρούνταν σαν σκιά και επειδή η φετινή πορεία της ομάδας είναι η απόλυτη καμπύλη. Από τα χαμηλά (π.χ. ΠΑΣ, ΟΦΗ, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης) στα ψηλά (π.χ. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Ο Θεός του Πολέμου μάς έδωσε να καταλάβουμε και πάλι ότι είναι ικανός για το καλό και το κακό.

Στην Τούμπα, αρκούσαν 45 λεπτά, ώστε να κάνει το παιχνίδι του (έτσι όπως ξέρουμε ότι μπορεί), για να βάλει τις βάσεις της νίκης. Τα υπόλοιπα 45 λεπτά θα μπορούσαν να έχουν πιο απλουστευμένη μορφή, αν δεν οπισθοχωρούσε από το ξεκίνημα, όμως μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Το ντέρμπι της Κυριακής ήταν και των παικτών και του προπονητή. Ολοι τους έχουν μερίδιο στην επιτυχία και όλοι τους εργάστηκαν προς τη σωστή -αυτή τη φορά-κατεύθυνση.

Οταν το ταλέντο και η τακτική μπαίνουν σε καλούπια, τότε οι βάσεις γίνονται πιο στέρεες.  Οταν ο Άρης αποκτήσει σταθερότητα στην ψυχολογία και το σώμα, τότε θα μπορεί να κοιτά μόνος προς τα πάνω.

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν αγώνας αποδείξεων, γιατί η ομάδα δεν κρίνεται στα ντέρμπι, αλλά στα ματς με τους «απρόβλεπτους» αντιπάλους.

Δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις στα φετινά μεγάλα παιχνίδια, που το κίνητρο και η γενικότερη προετοιμασία έχουν διαφορετικό ειδικό βάρος.

Το νόημα βρίσκεται στους αγώνες με «υποδεέστερες» ομάδες, οι οποίες βάζουν δύσκολα και διαβάζουν εύκολα το παιχνίδι του Αρη.

Το ματς της Τούμπας αποτελεί θετικό δείγμα, για να αξιοποιήσει ο Μάντζιος το σύνολο των ποδοσφαιριστών του και να δώσει στην ομάδα περισσότερη... ευθεία πορεία και όχι άλλη καμπύλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.