Άρης: Περιμένει βελτίωση και αντίδραση

Γιώργος Στράντζαλης21 Απριλίου 2024

Με εξαίρεση το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Άρης αδικείται από το αποτέλεσμα βάσει εμφάνισης και των ευκαιριών που δημιούργησε, στα τελευταία ματς (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ) παρουσίασε αρνητική εικόνα και στο αποψινό ντέρμπι με την Ένωση στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άκης Μάντζιος δεδομένα περιμένει κάτι… πολύ καλύτερο από την ομάδα του. 

Αυτό είπε εξάλλου και στα κανάλια Novasports: «Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι μειώνοντας τα πολλά και αβίαστα λάθη γιατί σε τέτοια παιχνίδια κάθε λάθος πληρώνεται. Δεν μας άρεσε η εικόνα μας στο τελευταίο παιχνίδι. Σε αντίθεση, η εικόνα μας στο αμέσως προηγούμενο, με τον Παναθηναϊκό, παρότι ηττηθήκαμε ήταν πολύ καλύτερη. Ήττα με ήττα έχει διαφορά». 

Όπως μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, που είχε συνδυαστεί με κακή εμφάνιση και έναν Άρη να παρουσιάζει εντελώς παθητικό ρόλο, έτσι και τώρα ο προπονητής της ομάδας περιμένει αντίδραση από τους παίκτες του και στην οποία ο ίδιος θα επιχειρήσει να συμβάλλει με κάποιες διαφοροποιήσεις στα βασικά του πλάνα.

Εκείνο που θέλει να δει και περιμένει είναι περισσότερη ένταση και περιορισμό των λαθών, ειδικά στο δικό του μισό για μία πιο αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άρης στα τρία τελευταία παιχνίδια, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είχε παθητικό επτά τερμάτων και τα περισσότερα προήλθαν από δική του… αφέλεια και κακή αμυντική λειτουργία. 

Ασφαλώς περιμένει και έναν Άρη πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό στην επίθεση. Οι Κιτρινόμαυροι παραμένουν δίχως γκολ για τρία σερί παιχνίδια, συγκομιδή που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ασφαλώς το μεγάλο κίνητρο (και) στο σημερινό παιχνίδι το έχει η ΑΕΚ, αλλά από την πλευρά του ο Άρης καλείται να δείξει βελτίωση και να βγάλει αντίδραση μπροστά στον κόσμο του, στοιχείο που από μόνο του αποτελεί κίνητρο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Άλλωστε, τα θετικά αποτέλεσμα είναι που “τρέφουν” με αυτοπεποίθηση μια ομάδα και ο Άρης ενόψει του μεγάλου ραντεβού που έχει στον τελικό του Κυπέλλου καλείται μέχρι τότε να χτίσει την ψυχολογία του και να εμφανιστεί όσο πιο έτοιμος γίνεται, αγωνιστικά και πνευματικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.