Άρης: Περιμένει τον Βέλεθ, ζητάει περισσότερα από τους πλάγιους

Γιώργος Στράντζαλης10 Απριλίου 2024

Ικανοποίηση για την εμφάνιση, απογοήτευση για το άδικο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η γενική αίσθηση που επικρατεί στον Αρη λίγα 24ώρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που οι Κιτρινόμαυροι αγωνιστικά ήταν ανώτεροι του αντιπάλου τους αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν αυτή την ανωτερότητα, πληρώνοντας ουσιαστικά λάθη και αναποτελεσματικότητα στις 22 (!) τελικές που δημιούργησαν.

Από χθες όμως ο διακόπτης γύρισε στο επικείμενο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, στην Opap Arena. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ένα ακόμη 90άλεπτο απαιτήσεων μπροστά τους, μετά από αυτά με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους και παλι κόντρα σε έναν αντίπαλο που “καίγεται” για βαθμούς ώστε να μείνει σε τροχιά τίτλου. Αγωνιστικά, το βασικό ερώτημα είναι αν ο Βέλεθ θα δώσει τη φορά αυτή το «παρών» καθώς ο Ισπανός ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις οι οποίες τον άφησαν εκτός για τρία σερί παιχνίδια με τη Λαμία εντός, κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εντός. Η απώλεια του Ισπανού φάνηκε για τον Αρη και διαφοροποίησε το πλάνο του Άκη Μάντζιου, καθώς θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Για παράδειγμα, στο ματς με τη Λαμία ήταν στις προθέσεις του προπονητή του Αρη να δώσει ανάσες στον Μπράμπετς, αλλά η απουσία του Βέλεθ τον απέτρεψε από κάτι τέτοιο. Τώρα, ευελπιστεί ότι θα έχει στη διάθεσή του έναν ποδοσφαιριστή που είναι από τα βασικά γρανάζια της ομάδας από το τέλος του Ιανουαρίου. Το ενθαρρυντικό είναι πως έχει ξεκινήσει ήδη τρέξιμο από τις προηγούμενες ημέρες αλλά μένει να φανεί σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται μέχρι το Σάββατο, οπότε και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

Ένας άλλο αγωνιστικό ζήτημα που προβληματίζει τον Άκη Μάντζιο είναι το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης των winger στα τελευταία παιχνίδια. Ούτε με τον Ολυμπιακό αλλά ούτε και με τον Παναθηναϊκό, που συνολικά η ομάδα ήταν δημιουργική, τα εξτρέμ βοήθησαν και είχαν συνεισφορά στην επιθετική τακτική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.