Άρης: Περιμένει δικάσιμο και αισιοδοξεί για δικαίωση

Γιώργος Στράντζαλης07 Δεκεμβρίου 2021

Στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο θα κριθεί η υπόθεση τιμωρίας της ΠΑΕ Αρης από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με μείον έξι βαθμούς από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Οι Κιτρινόμαυροι κατέβαλαν τα χρήματα που απαιτούνται και για το παράβολο που αντιστοιχεί στην Ομοσπονδία και πλέον περιμένουν να οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της έφεσης, με την αισιοδοξία για απόδοση δικαιοσύνης από το CAS.

H ΠΑΕ Αρης είχε καταβάλει τα δικαστικά έξοδα για το δικό της παράβολο των 22.000 ελβετικών φράγκων και πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε το ίδιο ποσό και για το παράβολο που αντιστοιχεί στην ΕΠΟ ούτως ώστε να τρέξει η διαδικασία της υπόθεσης Λάσκοφ. Η Ελληνική Ομοσπονδία υποστήριξε ότι βάσει της νομοθεσίας του CAS τα παράβολα καταβάλλονται από την πλευρά που οδηγεί την υπόθεση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και επιστρέφονται τα χρήματα σε περίπτωση δικαίωσής της, καθώς επίσης και ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν. 

Η προθεσμία ήταν μέχρι σήμερα, ωστόσο η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με την πλευρά του Αρη να καταθέτει συνολικά το ποσό των 44 χιλιάδων ελβετικών φράγκων, δηλαδή περίπου 42 χιλιάδες ευρώ. Ετσι, απομένει μόνο να οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της έφεσης που έχει καταθέσει η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Να σημειωθεί ότι το CAS εξετάζει την υπόθεση από την αρχή. Στον Αρη θεωρούν ότι η απόφαση που έβγαλαν τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ είναι εξαιρετικά αβάσιμη και στηρίζεται σε εικασίες, καθώς κατά την διαδικασία της εξέτασης τόσο η εμπλεκόμενη πλευρά (Λάσκοφ) όσο και ο μάρτυρας, κατέθεσαν πως ο επίσημος Αρης δεν έχει καμία εμπλοκή στην πλαστογραφία για την οποία κατηγορήθηκε πριν από δύο χρόνια και τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.