Αρης: Πατάει γκάζι, γίνεται πιο ισχυρός

Γιώργος Στράντζαλης02 Αυγούστου 2021

Το ερώτημα που, εύλογα, προέκυψε για τον Αρη, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, είναι αν θα επηρεάσει την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο η διοίκηση, αλλά βάσει των προθέσεων του Θόδωρου Καρυπίδη, την αίσθηση που υπάρχει και την αξιολόγηση υποψήφιων μεταγραφικών στόχων, οι Κιτρινόμαυροι είναι αποφασισμένοι να πατήσουν γκάζι για έναν Αρη ακόμη πιο ισχυρό στην επικείμενη αγωνιστική σεζόν. Οι δυνατότητες και η ποιότητα υπάρχουν, κι αυτό φάνηκε στους δύο αγώνες με την Αστάνα, επομένως μένει να γίνουν 2-3 ακόμη κινήσεις που θα “θωρακίσουν” το ρόστερ και θα επιτρέψουν στον Αρη να διεκδικήσει με αξιώσεις τους στόχους του στη νέα σεζόν.

1

Μετά τον Λούμορ, ο Αρης θα ολοκληρώσει και το deal με τον Χουάν Ιτούρμπε. Υπό άλλες συνθήκες, ενδεχομένως η κίνηση αυτή να πάγωνε. Αν δηλαδή αποφάσιζε η διοίκηση ότι μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και την οικονομική χασούρα πρέπει να μπει φρένο στον εν εξελίξει μεταγραφικό σχεδιασμό. Με τον Παραγουανό εξτρέμ υπάρχει καταρχήν συμφωνία, η βάση της οποίας ενισχύθηκε κι άλλο μετά τη συνάντηση του Αρη με τον ατζέντη του. Απομένει η άφιξη του ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επιτευχθεί μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση η οποία συνολικά θα κοστίσει στη διοίκηση πάνω από 1,5 εκατομμύριο.

2

Είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του Αρη στη θέση του σέντερ φορ, άσχετα με ό,τι έγινε στην Ευρώπη. Οι Κιτρινόμαυροι κινούνται για τη μεταγραφή βασικού στράικερ με αναπτυγμένο το ένστικτο του σκόρερ, κάτι που έλειψε φανερά από τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια και σε μεγάλο βαθμό επηρέασε την υπόθεση πρόκριση.

Ο Καρυπίδης έχει δώσει εντολή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η ομάδα να ενισχυθεί σε θέσεις όπου φανερώθηκαν κενά. Τα τελευταία 24ώρα αξιολογούνται συγκεκριμένες περιπτώσεις επιθετικών και κεντρικών αμυντικών από την αγορά του εξωτερικού.

3

Μπορεί ο Φαμπιάνο στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Αρη να έκανε μία γεμάτη εμφάνιση, η οποία αφήνει προσδοκίες ότι μπορεί να εξελιχθεί στο νέο ηγέτη της άμυνας, αλλά οι Κιτρινόμαυροι προτίθενται να προχωρήσουν άμεσα σε μεταγραφή ενός ακόμη στόπερ. Κι αυτό για δύο λόγους: πρώτον, διότι το κενό από την πώληση του Λίντσεϊ Ροζ ουσιαστικά δεν καλυφθεί και ο Αρης δεν έχει ακόμη θωρακιστεί αμυντικά. Και, δεύτερον, ο Άκης Μάντζιος χρειάζεται επιπλέον λύσεις -πέρα από τους Μπεναλουάν, Δεληζήση, Φαμπιάνο – για το κέντρο της άμυνας ενόψει του μαραθωνίου που ακολουθεί για το Πρωτάθλημα. Ο Τυνήσιος εξάλλου δεν εμπνέει τόση σιγουριά και σίγουρα θα χρειαστεί ακόμη μία ποιοτική προσθήκη ενός ψηλού στόπερ, γρήγορου και να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια για συμβάλει στο build-up.

4

Σε αυτό το χρονικό σημείο της μεταγραφικής περιόδου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων, ειδικά μετά από τις… εξετάσεις που πέρασαν ορισμένοι στα δύο ματς με την Αστάνα και “κόπηκαν”. Τόσο στη διοίκηση, όσο και στο τεχνικό τιμ, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης του Μπρούνο Φελίπε. Αυτό δεν αποτελεί πλέον μυστικό. Ο Βραζιλιάνος ήρθε με προοπτικές αλλά η συνεισφορά του είναι μηδαμινή,οπότε θα αναζητηθεί φόρμουλα για να λυθεί το συμβόλαιό του. Ενδεχόμενος αυτό να γίνει και με τον Κώστα Μήτρογλου, του οποίου η συνεισφορά σε σχέση με τα χρήματα που αμείβεται απέχουν κατά πολύ. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να συζητηθεί από τη διοίκηση το ενδεχόμενο να μπουν κι άλλοι στη “μαύρη λίστα”.

5

Ανεξάρτητα από τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν και τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις από το ρόστερ, αγωνιστικά ο Αρης απέδειξε κόντρα στην Αστάνα ότι είναι μία ομάδα με μέλλον. Εχει τακτικό πλάνο και παίκτες που μπορούν να το υπηρετήσουν, έχει προσανατολισμό, ποιότητα και προσωπικότητα σαν ομάδα. Ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Το ζητούμενο πλέον είναι η ομάδα να διδαχθεί από τα όποια λάθη της κόστισαν για να τα βελτιώσει και να διαχειριστεί σωστά τα πολλά θετικά στοιχεία που έβγαλε, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτα είναι θέματα που θα απασχολήσουν τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Αλλά αν μέσα Ιουλίου η ομάδα παρουσίασε τόσο γεμάτη εικόνα, κι ενώ ακόμα εκκρεμούν καθοριστικές παρεμβάσεις στο ρόστερ, τότε έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια και ο Αρης μπορεί να γίνει ακόμη πιο ισχυρός. Αρκεί να γίνει σωστή διαχείριση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.