ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ: Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο μονομάχων

Metrosport Team04 Σεπτεμβρίου 2022

Με τη βοήθεια της INSTAT, της μεγαλύτερης παγκοσμίως πλατφόρμας ανάλυσης και στατιστικής, θα κάνουμε μια ανάλυση των ομάδων του Άρη και του Π.Α.Ο.Κ σύμφωνα με το Summary Report των πρώτων 2 αγωνιστικών του φετινού πρωταθλήματος.

Τα κοινά αγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο ομάδων

Άρης και Π.Α.Ο.Κ έχουν υψηλό ποσοστών επιτυχημένων μεταβιβάσεων, με τους κίτρινους να φθάνουν το 87%, ενώ οι ασπρόμαυροι αυτό του 90%Ο Π.Α.Ο.Κ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα σε πάσες κλειδιά με 17 επιτυχημένες και ο Άρης δεύτερος στην σχετική κατηγορία με 10 επιτυχημένες πάσες κλειδιά. Τέλος οι δύο αντίπαλοι είναι και πάλι στην κορυφή στην κατηγορία των ευκαιριών για γκολ. Εδώ ο Π.Α.Ο.Κ καταγράφει 18 ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες τον κατατάσσουν πρώτο στην λίστα, ενώ ο Άρης έρχεται δεύτερος με 17 ευκαιρίες για γκολ.


Τα δυνατά σημεία του Άρη



Ο Άρης στα πρώτα 2 παιχνίδια της φετινής Superleague έχει μεγάλο ποσοστό στην κατηγορία των εύστοχων σουτ στην εστία. Συγκεκριμένα οι κίτρινοι έχουν ποσοστό 50% (13/26). Επίσης ο Άρης κατέχει μια πολύ σημαντική πρωτιά στο πρωτάθλημα. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες κερδισμένες δεύτερες μπάλες έχοντας καταγράψει 114. Τέλος οι κίτρινοι είναι δεύτεροι στο πρωτάθλημα στην κατηγορία τελικών προσπαθειών σε φάση επίθεσης. Συγκεκριμένα ο Άρης έχει 19 τελικές προσπάθειες μέσα από οργανωμένες επιθέσεις.



Τα δυνατά σημεία του Π.Α.Ο.Κ



Ο δικέφαλος του βορρά σε αυτούς τους πρώτους 2 αγώνες έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας σε όλο το πρωτάθλημα . Συγκεκριμένα ο Π.Α.Ο.Κ έχει κατοχή μπάλας 68%. Άλλη μία πολύ σημαντική κατηγορία όπου οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν την πρωτιά είναι αυτή της ανάκτησης μπάλας στο αντίπαλο μισό. Σε αυτή λοιπόν την κατηγορία ο Π.Α.Ο.Κ έχει ανακτήσει 32 φορές την μπάλα στο μισό του αντιπάλου. Οι ασπρόμαυροι επίσης είναι πρώτοι στις εναέριες μονομαχίες με κερδισμένο ποσοστό 60%Τέλος ο Π.Α.Ο.Κ έχει στο πρωτάθλημα τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από στατικές φάσεις, στο σύνολό τους, 12.




Οι αδυναμίες του Άρη


Ο Άρης συνεχίζει και την φετινή χρονιά, μέχρι στιγμής, να έχει πολύ μικρό ποσοστό επιτυχημένων σεντρών στο πρωτάθλημα. Παρόλο τις 28 σέντρες που έχει επιχειρήσει, μόνο το 14 % είναι επιτυχημένες. Αυτό το ποσοστό τον κατατάσσει στην προτελευταία θέση μέχρι στιγμής.Οι κιτρινόμαυροι έχουν πρόβλημα και στον αέρα. Συγκεκριμένα είναι τελευταίοι στο πρωτάθλημα με ποσοστό μόλις 43% επιτυχημένων εναέριων μονομαχιών.
Τέλος ο Άρης είναι προτελευταίος στην κατηγορία των τελικών προσπαθειών μέσα από τις στατικές φάσεις. Συγκεκριμένα ο Άρης έχει μόνο 3 τελικές προσπάθειες από στατικές.



Οι αδυναμίες του Π.Α.Ο.Κ

Ο Π.Α.Ο.Κ αν και έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα, (31) εντούτοις έχει μόλις 35% ευστοχία στα σουτ. Αυτό το ποσοστό τον κατατάσσει στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας. Επίσης οι ασπρόμαυροι αν και έχουν βγει 21 φορές σε επιθετική μετάβαση μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να τελειώσουν την φάση μόλις 2 φορές. Σε αυτήν την κατηγορία ο Π.Α.Ο.Κ έρχεται προτελευταίος.


Τάσος Ματθαίου
Πιστοποιημένος αναλυτής αγώνων της εταιρείας INSTAT
Πιστοποιημένος scouter της βρετανικής εταιρείας IPSO
Απόφοιτος γυμναστικής ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης)
Κάτοχος διπλώματος UEFA B
Απόφοιτος του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης (INSA).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.