Αρης-ΠΑΟΚ: Που ‘ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια…

Αρις Νικολάκης13 Δεκεμβρίου 2020

Λοιπόν, κόσμο δεν έχει απόψε στο Χαριλάου. Και να είχε, του ΠΑΟΚκόσμο δε θα είχε. Όπως δε θα έχει και του Άρη. Όταν θα έχει κόσμο στη Τούμπα. Βωβός κινηματογράφος θα είναι! Έχοντας ζήσει την ατμόσφαιρα και στη μία έδρα και στην άλλη με ανάμικτο κόσμο με τέρμα τον ήχο… Η διαφορά είναι συγκλονιστική!


Αγορά πλέον, δεν υπάρχει στο κέντρο όπως υπήρχε. Στην ιστορική Στοά Μοδιάνο την προηγούμενη και την επομένη του ντέρμπι ήταν «όλα τα λεφτά» της αντιπαλότητας δύο κόσμων στην ίδια πόλη. Ωραίας αντιπαλότητας βέβαια. Με λεβεντιά, με μαγκιά και χιούμορ. Πιτσιρικάδες τρέχαμε εκεί, όπως και στα Λουλουδάδικα, για το άνευ ορίων χαβαλέ του ντέρμπι με μουσικό χαλί τις βροντώδεις φωνές των πωλητών. Άλλη μία διαφορά συγκλονιστική του τότε και του τώρα.

Και να υπήρχε πάντως, η στοά Μοδιάνο… Κλειστή θα ήταν λόγω Κορωνοϊού!

Η πλάκα ξεκινούσε από τα καφενεία στα οποία σύχναζαν και των δυο ομάδων παίκτες,. Έπεφταν ωραία στοιχήματα και μεταξύ τους. Πολλοί ήταν οικογενειακοί φίλοι. Ζούσαν στην ίδια πόλη από γεννησιμιού τους. Τώρα από κάθε καρυδιάς … καρύδια μέχρι να γνωρισθούν αλλάζουν ομάδα. Τότε έπαιζαν για τη φανέλα και για την ιστορία.

Ντέρμπι σε λένε μετά. Εντάξει. Η αντιπαλότητα παραμένει αλλά… Απόλυτα αλλοιωμένη. Ολότελα διαφορετική. Και μεταξύ μας; Η άλλη, η παλαιά μάς άρεσε πολύ περισσότερο. Είχε βάθος εκείνη. Έχει πλάτος αυτή. Η συγκλονιστική διαφορά.

Γι’ αυτό σας λέμε με νοσταλγία… Που ‘να τα χρόνια, ωραία χρόνια!

ΥΓ 1: Παλιά τους τέχνη κόσκινο. Οργιάζει η προπαγάνδα κατά του ΠΑΟΚ. Γλυκάθηκαν με την αγωνιστική φθορά του από την εμπλοκή στην ντεμέκ πολυιδιοκτησία. Κι επιμένουν σε αυτήν…

ΥΓ 2: Τι δεν καταλαβαίνει ο Λευθέρης Αυγενάκης; Είναι persona non grata (και) για τον ΠΑΟΚ…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.