Άρης- ΠΑΟΚ: Ούτε κατά διάνοια Έλληνας διαιτητής!

Metrosport Team25 Αυγούστου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Όπως αναφέρθηκε στο ράδιο Metropolis 95,5, υπάρχει στο μυαλό του Μπένετ (αρχιδιαιτητής) και των συνεργατών του, να χρησιμοποιήσει Έλληνα διαιτητή στο επερχόμενο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης.

 Μάλιστα τα ονόματα που προκρίνονται είναι αυτά του Σιδηρόπουλου και του Παπαπέτρου. Για μας, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας άρθρο, ο Μπένετ αποτελεί μια συνέχεια του Κλάτενμπεργκ με τον οποίο είχε και συνεχίζει να έχει αγαστή συνεργασία. 

Από αυτό και μόνο το γεγονός δεν είναι δυνατόν να του έχεις εμπιστοσύνη μέχρι με τις πράξεις του και κυρίως με τα αποτελέσματά του, να αποδείξει το αντίθετο. Εμείς τον κατηγοριοποιούμε, ίσως και άδικα, ως άνθρωπο του συστήματος για τον οποίο ο Μπαλτάκος υπέκυψε στην ΟΥΕΦΑ και του έδωσε την θέση. Μακάρι να είμαστε λάθος και να μην ισχύει τίποτε από τα παραπάνω. 

Όταν όμως βλέπουμε να τον περιτριγυρίζουν ονόματα όπως ο Μάνταλος , ο Τσαγκαράκης και ο Παπαπέτρου, συναισθανόμαστε ότι θα επακολουθήσει μια διαιτητική καταιγίδα ανάλογη με των καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Υπήρχε και φανταζόμαστε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ των big 4 που τώρα θέλει να προστεθεί και ο Άρης, να γίνονται όλοι οι μεταξύ των αγώνες με ξένους διαιτητές. Μάλιστα ο Άρης είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του διότι αρκετές φορές δε συνέβαινε αυτό!

 Σήμερα ο κ. Μπένετ προφανώς θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές μας από πολύ νωρίς, σπέρνοντας δεξιά και αριστερά την επιθυμία του περί Σιδηρόπουλου και Παπαπέτρου στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την 3η αγωνιστική. Ο πρώτος δεν αντέχει την έδρα και είναι ελαφρά συστημικός ενώ ο δεύτερος είναι φοβικός και άκρως συστημικός.

 Θα γίνουμε κουραστικοί αλλά θα το επαναλάβουμε: Αποκλείετε να ήταν ανθρώπινα λάθη αυτά που έγιναν από τον διαιτητή Τσαγκαράκη και κυρίως τον άνθρωπο στο VAR κύριο Παπαπέτρου που είχε την πολυτέλεια να βλέπει ξανά και ξανά τις φάσεις στο ματς Ατρόμητος Ολυμπιακός πριν 18 μήνες περίπου. Τότε ο Κλάτενμπεργκ που ήταν ακόμη εκτός άρματος Ολυμπιακού έπραξε το αυτονόητο και έβαλε 3 μήνες τον Παπαπέτρου στον «πάγο» ενώ υποβίβασε τον Τσαγκαράκη … που φέτος μας τον επανάφεραν. 

 Πως λοιπόν να έχουμε εμπιστοσύνη κατά πρώτο λόγο σε αυτούς τους Έλληνες διαιτητές και κατά δεύτερο στον Μπένετ και την σκιά του τον Κλάτενμπεργκ; Αν θέλει να πειραματιστεί για να δει αν τα πάνε καλά και όχι να παίξει κάποιο ύποπτο παιχνίδι, ο κ. Μπένετ μπορεί να βάλει Έλληνα διαιτητή στο Άρης – Ολυμπιακός, στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ η κυρίως στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός… εκεί που θα τερματιστούν κάποιες «ανίερες» συμμαχίες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αντιδράσει άμεσα και θεσμικά και επικοινωνιακά. Δεν επιτρέπεται να πάει σαν πρόβατο για σφαγή ως πρώτη θυσία στο νέο σύστημα συμμαχιών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.