Άρης-ΠΑΟΚ: Όταν ο Κονσεϊσάο τρελάθηκε στο «Βικελίδης»

Στέφανος Αβραμίδης13 Δεκεμβρίου 2020

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι μία από τις προσωπικότητες του ποδοσφαίρου που σύνδεσε το όνομά του με τον ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής της Πόρτο δεν δίστασε να δηλώσει την αγάπη του για τον Δικέφαλο μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στο παρελθόν, ο σπουδαίος Πορτογάλος έχει δηλώσει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πυροδότησε το χαμένο πάθος του για το ποδόσφαιρο.

Άλλωστε η σπουδαία καριέρα του με θητείες σε Πόρτο, Λάτσιο, Πάρμα και Ίντερ και 56 παρουσίες με 12 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας έκλεισε στην Τούμπα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ως άνθρωπος με... λατινικό ταμπεραμέντο, ο Κονσεϊσάο κατέγραψε μία από τις πιο χαρακτηριστικές του στιγμές στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τη σεζόν 2008-2009.

Στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης, ο τότε αρχηγός του ΠΑΟΚ δέχθηκε βροχή αντικειμένων όταν πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ και επέστρεψε ένα από αυτά στην «κιτρινόμαυρη» κερκίδα. 

Ο επόπτης ειδοποίησε τον διαιτητή Κύρκο που έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Πορτογάλο που έγινε έξω φρενών. Στο σκηνικό μπήκε και ο τότε τεχνικός του Δικεφάλου Φερνάντο Σάντος που εγκατέλειψε τον πάγκο του για να ηρεμήσει τον συμπατριώτη του.

Στην αποχώρηση του προς τη φυσούνα μετά την αποβολή του, δέχθηκε και άλλα αντικείμενα από τη Θύρα 2 του γηπέδου και αφού σταμάτησε για λίγο κοίταξε τους οπαδούς του Άρη και αποχώρησε χτυπώντας τη φανέλα του, φωνάζοντας «ΠΑΟΚάρα» με όλη του τη δύναμη.

Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0.

Θυμηθείτε το περιστατικό με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.