Άρης-ΠΑΟΚ: Έτσι θα παίξουν οι «αιώνιοι» στο ντέρμπι της 2ης θέσης

Metrosport Team21 Απριλίου 2021

Ρεπορτάζ: Μάνος Χατζάκης, Γιώργος Ζαίρης

Ακριβώς στα μισά του μίνι Πρωταθλήματος των πλέι οφ, Άρης και ΠΑΟΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους (19:30, Metropolis 95,5, Novaposrts 2) και το διακύβευμα να είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρεστίζ, που συνήθως αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτά τα παιχνίδια. Οι δύο ομάδες μάχονται, μαζί με την ΑΕΚ, για τη 2η θέση της Superleague και το αποψινό παιχνίδι μπορεί να κρίνει πολλά.

Τελευταία στιγμή για Γκάμα, παίζει "έκπληξη" με Ματίγια

Ο Άρης με το πλεονέκτημα των τριών βαθμών έναντι τόσο του σημερινού αντιπάλου του όσο και του έτερου Δικεφάλου αλλά και με την ψυχολογία που του έδωσε η νίκη στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, θέλει να διατηρήσει το ακέραιο το προβάδισμα του ενόψει του δεύτερου γύρου των πλέι οφ αφού θα επισκεφτεί τις έδρες και των δύο στη συνέχεια. 

Ενισχυμένος με την παρουσία του Μπρούνο Γκάμα θα παραταχθεί ο Άρης σήμερα το απόγευμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, την οποία ανακοίνωσε ο Ακης Μάντζιος.
Παρόλα αυτά, δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα. Αυτό είναι κάτι που θα κριθεί την τελευταία στιγμή και μετά από συζήτηση που θα προηγηθεί μεταξύ του παίκτη και του τεχνικού ηγέτη της ομάδας, όπως παραδέχτηκε και ο δεύτερος με δηλώσεις του.

Αν, τελικά, ο Γκάμα δεν νιώσει 100% έτοιμος και μείνει στον πάγκο, τότε ο Μαντσίνι θα παίξει στη δεξιά πτέρυγα και -εκτός απροόπτου- ο Ίβηρας χαφ θα χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Κατα τα λοιπά, οι αλλαγές στις οποίες προσανατολίζεται ο Μάντζιος είναι δύο στον αριθμό και αφορούν σε Ματίγια και Γκάνεα. Ο Ισπανός έδειξε σε καλή κατάσταση στο διάστημα που αγωνίστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό και διεκδικεί θέση αντί του Τζέγκο.

Οσον αφορά, τον Ρουμάνο μπακ, έχει προβάδισμα στο αριστερό άκρο της άμυνας, τη στιγμή που ο Σάκιτς ετοιμάζεται να παραμείνει, όπως και στη Λεωφόρο, στο δεξί. Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, μένει εκτός ο Σούντγκρεν.

Ο σχηματισμός και ο Τζόλης

Μετά από ένα μεγάλο αποτέλεσμα πάει στο ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ, αφού προέρχεται από την εύκολη επικράτηση επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Ο Πάμπλο Γκαρσία θέλοντας να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του δεν ανακοίνωσε την 20άδα. Το ευχάριστο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι ότι υπολογίζει τόσο στον Ίνγκασον όσο και στον Βιεϊρίνια. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκαν τόσο ο Ουρουγουανός όσο και ο συνεργάτης του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, δεν είναι σίγουρο ότι η ομάδα τους θα παραταχθεί με τον σχηματισμό 3-4-3 της περασμένης Κυριακής. Δεν θα αποτελεί έκπληξη δηλαδή ένα σχήμα 4-4-2.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Μπάμπα στα άκρα, Ίνγκασον και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Αουγκούστο, Σβαμπ και Ελ Καντουρί, ενώ στην επίθεση Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι θα διατηρήσουν τις θέσεις τους. Αυτός που αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα είναι ο Χρήστος Τζόλης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.