Άρης: Ώρα Ιτούρμπε και μεταγραφών

Γιώργος Στράντζαλης28 Ιουλίου 2021

Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα προσγειωθεί σήμερα το βράδυ, στις 23:40, ο Χουάν Ιτούρμπε. Η μεταγραφή του στον Αρη έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, καθώς πρόκειται για μία υπέρβαση από πλευράς κιτρινόμαυρων με έναν ποδοσφαιριστή πολυτέλεια στα ελληνικά δεδομένα. Πλέον, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να γίνει με κάθε επισημότητα παίκτης της ομάδας. 

Ο Παραγουανός εξτρέμ θα έχει έτσι και τη δυνατότητα να δει αύριο από κοντά την προσπάθεια του Αρη να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης κόντρα στην Αστάνα, αφού πρώτα βέβαια περάσει από τις απαραίτητες εργομετρικές εξετάσεις για να υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιό του. Οι κιτρινόμαυροι ρίχνουν πλέον το βάρος τους σε δύο ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα. 

Το πρώτο αφορά την -απαραίτητη - ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, με έναν γρήγορο αριστεροπόδαρο στόπερ προκειμένου να θωρακιστούν τα μετόπισθεν. Επιλογές υπάρχουν και αξιολογούνται από τους υπευθύνους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προστίθενται στη λίστα καθημερινά νέες αξιόλογες επιλογές, και μέσα στα επόμενα 24ώρα θα γίνει η τελική επιλογή. 

Το δεύτερο ανοικτό μέτωπο έχει να κάνει με την ενίσχυση της επίθεσης. Ο Γιοσινόρι Μούτο παραμένει η πρώτη επιλογή για τον Αρη, αλλά ταυτόχρονα εξετάζονται κι άλλες καθώς για τον Ιάπωνα, αν θα προχωρήσουν ή όχι οι διαπραγματεύσεις, εξαρτάται από την Νιουκάστλ. Η αγγλική ομάδα θέλει να απεμπλακεί από το υψηλό συμβόλαιο του Μούτο (σσ 54,000 λίρες/εβδομάδα!), αλλά για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα με τον παίκτη. 

Στο τραπέζι, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, έχει «πέσει» και η προοπτική δανεισμού του. Και πάλι όμως για να προχωρήσει αυτό το σενάριο θα πρέπει ο Αρης να καλύψει μεγάλο μέρος του συμβολαίου που έχει με την Νιουκάστλ. Βάσει των πληροφοριών από την Αγγλία ο Αρης προτίθεται να καλύψει το 40% των απολαβών του Μούτου. Ποσό το οποίο και πάλι όμως στοιχειοθετεί οικονομική υπέρβαση, αφού ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο. 

Το ερώτημα λοιπόν στην εξαιρετική, πλην δύσκολη, περίπτωση του Ιάπωνα επιθετικού είναι, μπορεί ο προϋπολογισμός του Αρη να «ανταποκριθεί» σε ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.