Άρης: Ομάδα για κλειστές άμυνες

Μάνος Χατζάκης05 Οκτωβρίου 2021

Τέσσερα γκολ υπέρ σε πέντε αγωνιστικές, εκ των οποίων οι τρεις εντός έδρας, δεν περιποιούν τιμή για τον φιλόδοξο φετινό Αρη.

Οι “κιτρινόμαυροι” εγκλωβίζονται εύκολα, όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά και η διακοπή αποτελεί ευκαιρία για διορθώσεις από την πλευρά της τεχνικής ηγεσίας.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση και το -μέχρι στιγμής- δείγμα στην “κιτρινόμαυρη” επίθεση, είναι αρκετό, για να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα. 

Ηδη, οι Θεσσαλονικείς μετρούν επτά χαμένους βαθμούς, εξαιτίας (μεταξύ άλλων) της επιθετικής δυστοκίας, η οποία σε πρώτο χρόνο επικεντρώνεται στην αδυναμία διάσπασης της αντίπαλης άμυνας.

Επί της ουσίας, ο Αρης έχει μάθει να παίζει με έναν τρόπο, ο οποίος “διαβάζεται” εύκολα. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η ομάδα να δυσκολεύεται να βρει τρόπους, για να πατήσει περιοχή ή ακόμη και να απειλήσει εκτός αυτής. 

Οπως πέρσι, έτσι και φέτος παρατηρείται το φαινόμενο του περιφερειακού παιχνιδιού και της κατοχής, η οποία όμως δεν μετουσιώνεται ούτε σε ευκαιρίες, ούτε σε “απειλητικές” τελικές. 

Η περιοχή, πολλές φορές, είναι άδεια, καθώς ο Καμαρά “τραβιέται” μακριά, προκειμένου να πάρει μπάλα και να ανοίξει χώρους στους συμπαίκτες του, τη στιγμή που κανονικά έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Τα γεμίσματα από την άμυνα και οι σέντρες από τους πλάγιους χαφ, όταν δεν υπάρχουν ψηλά κορμιά στο “κουτί”, είναι δείγμα ότι ο Αρης εγκλωβίζεται και δεν έχει τρόπους να παίξει κάθετα και να διασπάσει τις κλειστές άμυνες. 

Ετσι, αναχαιτίζονται εύκολα οι σέντρες και η ομάδα χάνει την ευκαιρία να γίνει επικίνδυνη. Παράλληλα, βλέπουμε και πάλι το φαινόμενο που θέλει τους μεσοπιθετικούς να μην πλαγιοκοπούν και να μην πατούν... πόδι στην αντίπαλη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα, ώστε ο Αρης να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό, πέρα από το στυλ της πίεσης ψηλά και του πρέσσινγκ στους αντίπαλους πλάγιους μπακ. Στα ματς με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, όπου αμφότεροι προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο στο ανοιχτό γήπεδο, το παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” πήγε καλύτερα, καθώς υπήρχαν χώροι, διότι οι αντίπαλοι έψαξαν το γκολ, γι' αυτό και καταγράφηκαν... νίκες.

Το ζήτημα ποια αντίδραση θα έχει ο Θεός του Πολέμου στα “κλειστά” παιχνίδια. Στις μέρες που ακολουθούν, ο Μάντζιος θα έχει την ευκαιρία να... επινοήσει νέους τρόπους και να παρουσιάσει κάτι καλύτερο στην επανέναρξη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.