Άρης: Ολα στον αέρα! Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις

Γιώργος Στράντζαλης10 Μαΐου 2020

Σοκ στον Αρη με την απόφαση της FIFA να επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο (σσ δύο μεταγραφικές περιόδους), λόγω της μεταγραφής του Φιορίν Ντουρμισάι τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκρινε ότι ΕΠΟ και Αρης καταστρατήγησαν τους κανονισμούς καθώς προχώρησαν στην έκδοση δελτίου του Ντουρμισάι παρότι είχε ήδη επιβληθεί ποινή απαγόρευσης λόγω οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές (βλ. Σιστόν, Πορτίγια, Ούμπιντες κ.α.).

 Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι η FIFA έμμεσα δεν αποδέχεται τους ισχυρούς της ΠΑΕ ότι πρόκειται για χρέη της παλιάς εταιρίας και όχι αυτής που βρίσκεται σε λειτουργία. Αντιθέτως, από την ΕΠΟ αναγνωρίζονται τα δύο διαφορετικά ΑΦΜ.

Το πρόβλημα το οποίο προκύπτει για τον Αρη είναι πολύ σοβαρό, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια 14 ποδοσφαιριστών, μένουν σε ισχύ μόλις 11, εκ των οποίων τα τρία είναι αθλητών από την Κ19, και δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει το οποιοδήποτε κενό. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του όποιου αγωνιστικού πλάνου εκπονήθηκε στο προηγούμενο διάστημα, αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. 

Να σημειωθεί ότι πέραν της τιμωρίας του Αρη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλλε και χρηματικό πρόστιμο στην ΕΠΟ, ύψους 500 χιλιάδων ελβετικών φράγκων, ήτοι 457.021 ευρώ, επειδή προχώρησε στην έκδοση δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι παρά την αρχική απαγόρευση. Επομένως είναι πολύ πιθανό να απευθυνθεί κι εκείνη στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.